Aktualno

FRANKOVIĆ UPUTIO BRZOJAV OBITELJI Iza gospođe Jemo ostaju rezultati njezina bogatog rada i vjerujem da ste na to ponosni

FRANKOVIĆ UPUTIO BRZOJAV OBITELJI Iza gospođe Jemo ostaju rezultati njezina bogatog rada i vjerujem da ste na to ponosni

Povodom smrti Ivanke Jemo, dugogodišnje ravnateljice Zavoda za obnovu Dubrovnika, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav njezinoj obitelji. Tekst brzojava prenosimo u cijelosti:

‘Poštovana obitelji,

s tugom smo danas primili vijest da nas je napustila gospođa Ivanka Jemo. Ostat će zapamćena po svojoj velikoj ljubavi prema Gradu kojem je kao arhitekt i urbanist ostavila važne zapise iz urbanističke povijesti grada, ali i razaranja iz vremena Domovinskog rata te kasnije obnove.

Veliki je njezin doprinos u dokumentiranju oštećenja u povijesnoj jezgri Dubrovnika nastalih ratnim razaranjima, a potom i kao voditeljice pilot-projekta obnove u ratu razorenih dubrovačkih povijesnih sela. Osim što je u tom specifičnom trenutku doprinijela obnovi i povratu života, ostaje kao trajni zapis tog vremena sva dokumentacija koja je tada prikupljena.

Prvo kao voditeljica Odsjeka, a potom i kao ravnateljica u Zavodu za obnovu Dubrovnika dala je svoj daljnji profesionalni doprinos radeći na obnovi i sanaciji značajnijih spomenika u povijesnoj jezgri poput Biskupske palače i crkve sv. Vlaha, simbola Grada.

Iza gospođe Ivanke Jemo ostaju rezultati njezina bogatog rada i vjerujem da ste na to ponosni.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka.

Gradonačelnik

Mato Franković’

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist