Hrvatska

Franković razgovarao s Plenkovićem o krizi u sektoru turizma

Franković razgovarao s Plenkovićem o krizi u sektoru turizma

Posljedice koje je prouzrokovala epidemija koronavirusa u sektoru turizma i prijevoza tema je održanog sastanka predsjednik Vlade Andreja Plenkovića s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem. Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Cappelli kao i državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Budući da je turizam najvažnija gospodarska grana na dubrovačkom području, gradonačelnik Franković istaknuo je nužnost specifičnih mjera pomoći za ovogodišnju turističku sezonu. U prvom redu, s obzirom da je Dubrovnik u potpunosti avio-destinacija, naglašena je važnost osiguranja pretpostavki za slijetanje međunarodnih letova na Zračnu luku Dubrovnik.

U tom smislu, na sastanku je bilo riječi o omogućavanju slijetanja charter letova kao i privatnih zrakoplova s područja Europske unije i Velike Britanije u Zračnu luku Dubrovnik te mogućnosti uplovljavanja mega jahti. Usto, bilo je riječi i o projektu izgradnje novog putničkog terminala u luci Dubrovnik.

Zaključeno je, javljaju iz Vlade RH, kako će zajedničko djelovanje, povoljna epidemiološka situacija, kao i paket mjera pomoći gospodarstvu koji je donijela Vlada Republike Hrvatske, omogućiti stabilno poslovanje gospodarstvenicima u turističkom sektoru.

Inače kako saznajemo na sastanku se razgovaralo od subvencija do procedura. Gradonačelnik Franković  prvi je hrvatski gradonačelnik koji je na ovu temu razgovarao izravno s premijerom, a sastanak u Banskim dvorima održan je upravo na njegovu inicijativu.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist