Aktualno

Franković proglasio apsolutnu izbornu pobjedu

Dok pristižu još uvijek neslužbeni rezultati izbora u gradskim kotarima i mjesnim odborima, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mata Franković na društvenim mrežama proglasio je apsolutnu izbornu pobjedu HDZ-a.

– KOTARSKI IZBORI – APSOLUTNA POBJEDA HDZ-a. Na ovim kotarskim izborima imali smo velik broj kandidacijskih lista. Višestruko više kandidata nego na izborima prije 4 godine. Uz poštovanje prema svim kandidatima i listama stranaka koje su nosile nazivnik nezavisne liste statistika kaže: Ukupno 75% mandata u svim gradskim kotarevima i mjesnim odborima osvojio je HDZ. Nakon više od deset godina pobijedili smo u Gradskom kotaru Ploče iza Grada, a potvrdili smo pobjede u kotarevima Pile Kono, Mokošica, Gruž, Montovjerna i Lapad. Od 17 mjesnih odbora pobijedili smo u njih 16. Kada govorimo o glasovima: HDZ je osvojio 52.98 % glasova – istaknuo je Franković.

Inače, HDZ je u gotovo svih 17 mjesnih odbora bio jedini s predanim listama. Iznimka je Luka Šipanska gdje je pobjedu odnijela lista DUSTRA-e nositelja Marina Muratija. Podsjetimo i kako su izbori u Gradskom kotaru Lapad poništeni zbog nepodudaranja broja glasačkih listića te će se u tom kotaru glasovanje ponoviti za 14 dana.

mato obj

Pročitajte još

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist

Trajekt ‘Oliver’ u kvaru, pluta u Korčulanskom kanalu

Dulist