Grad

Franković: Odluka o ‘Dubrovačkoj stanogradnji’ treba dobiti politički konsenzus

Gradonačelnik Mato Franković oglasio se na Facebooku jer, kako kaže, posljednjih par dana dio političkih stranaka iskazuje nezadovoljstvo na prijedlog odluke vezano za ‘Dubrovačku stanogradnju’.

-Ovim putem jasno želim istaknuti kako smatram da navedena odluka treba dobiti politički konsenzus u Gradskom vijeću – naveo je Franković.

-Naime, nacrt Odluke već je bio na Gradskom vijeću te je kao takav prošao raspravu vijećnika. Uz navedeno provedeno je javno savjetovanje te su održana dva radna sastanka na koja su pozivani predstavnici klubova vijećnika. Svi prijedlozi koji su bili usmjereni ka poboljšanju odluke povjerenstvo je razmotrilo, prihvatilo te implementiralo u samu odluku. Prijedlog koji nije prihvaćen, budući da nije u skladu s modelom koji se razrađuje ovom odlukom jest prijedlog da model ‘Dubrovačke stanogradnje’ ne bude model stjecanja nekretnine nakon 10 godina već bi se prema navedenom prijedlogu isti provodio isključivo kao trajni najam stanova – istaknuo je Franković i dodao da ‘svim raspravama koje su se vodile kao i na kasnije održanim sastancima sudjelovale sve političke stranke osim jedne, a to je HNS.’

-Grad Dubrovnik je zaprimio i dopis pravobraniteljica za osobe s invaliditetom koja u istom daje pojašnjenje i prijedlog poboljšanja odredbi odluke, a koje se odnose na osobe s invaliditetom. Grad je iste prihvatio te ih i implementirao u prijedlog Odluke, a o čemu je i obavijestio Pravobraniteljicu. Do današnjeg dana nije zaprimljen niti jedan amandman na samu Odluku, a kojim bi se predložile izmjene ili dopune odredbi u cilju poboljšanja same odluke – navodi gradonačelnik.

-Znamo da je vrijeme predizborne kampanje te kako se žele steći određeni politički bodovi, no smatram kako oni nikako ne bi smjeli biti temeljeni na ovoj iznimno važnoj temi za sve naše sugrađane. Također, smatram kako je nesudjelovanje u radu prilikom izrade odluke, a kasnije kritiziranje same odluke licemjerno. Cilj je da ova odluka bude pravična i najvažnije dijametralno suprotna posljednjem POS modelu kojeg smo vidjeli u Gradu, a putem kojeg je određeni broj naših sugrađana iskoristio priliku te stekao još jednu nekretninu, dok su brojni sugrađani koji nemaju riješeno stambeno pitanje ostali zakinuti – rekao je Franković i dodao da će, ‘kao predlagatelj navedene odluke, sutra na Gradskom vijeću i dalje inzistirati na konstruktivnoj raspravi samo s jednim ciljem, a to je što pravičnija odluka’.

Pročitajte još

TRAGOM RASPRAVE O RENTIJERSTVU Spremaju li se novi porezi iznajmljivačima?

Maria Prkut

Grad Dubrovnik: ‘Dolazit će do povremenog zamućenja mora u zoni gruške place’

Dulist

Više uginulih mačaka pronađeno po Gorici, otrov ‘maskiran’ u frešku ribu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija