Politika

FRANKOVIĆ Obratio sam se pojedinim profesorima koji nerijetko vrijeđaju svoje političke neistomišljenike

Gradonačelnik Mato Franković ispričao se svim učiteljima, profesorima, odgajateljima, ali i djelatnicima ustanova u kulturi koji su se osjetili prozvanim u njegovom, kako sam navodi, odgovoru upućenom isključivo vijećniku Đuru Caporu tijekom sjednice Gradskog vijeća. Naime, njegovu je izjavu o tome kako ne rade svi u školama i kulturnim ustanovama, te kako se nisu svi do kraja života nakačili na proračunu već postoje i oni koji rade i žive od svog posla oštro osudio Sindikat hrvatskih učitelja. No, Franković danas tvrdi kako se to odnosilo isključivo na stranku Srđ je Grad te njihovog vijećnika.
– Dio mog istupa sa sjednice Gradskog vijeća u kojem sam se referirao isključivo na ugledne članove političke stranke ‘Srđ je Grad’ isti su iskoristili te su vješto izmanipulirali navedeno pokušavajući moj nastup prikazati kao generalno mišljenje o učiteljima, profesorima, odgajateljima i ostalim djelatnicima ustanova u kulturi, što nikako nije istina. Moj istup na sjednici Gradskog vijeća uopće nije išao prema gore navedenim već je isključivo i jedino bio vezan uz političku stranku ‘Srđ je Grad’ odnosno odgovor na istup njihovog vijećnika Đura Capora, gimnazijskog profesora.
Nevjerojatno je da su isječak mog istupa koji je bio na sjednici gradskog vijeća održanoj 30.08.2021 odlučili pustiti na sam dan početak škole te na taj način dodatno podići tenzije kod svih hrvatskih učitelja i prikazati me kao osobu koja ne poštuje po meni jedan od temelja hrvatskog društva, a to je obrazovanje.
Ovim putem želim istaknuti kako sam se na navedenoj sjednici u kontekstu odgovora na istup vijećnika Capora zapravo obratio pojedincima koji rade u školama i kulturnim ustanovama, a istovremeno provode svoje politike nerijetko vrijeđajući i omalovažavajući sve one koji glasaju drugačije od njih riječima poput ološ.
Duboko cijenim rad svih djelatnika u obrazovanju i osobno smatram da su potplaćeni i zauzimam se za veća kolektivna prava svih navedenih djelatnika. U posljednje 4 godine vodeći Grad Dubrovnik izgradili smo prvu novu osnovu školu nakon 32 godine dok smo u četverogodišnjem mandatu obnovili 3 škole. Nadalje izgradili smo dva nova vrtića i još dva obnovili, a u ovom novom mandatu krećemo za nekoliko dana u izgradnju nove škole u povijesnoj jezgri i završavamo dokumentaciju za izgradnju još jedne škole na području Mokošice i dva vrtića Komolac i Mokošica. Dubrovnik će u iduće 4 godine imati sve škole u jednosmjenskoj nastavi dok će sve predškolske ustanove raditi po pedagoškim standardima. U nadolazećim mjesecima započinjemo kolektivno pregovaranja se djelatnicima u našim predškolskim ustanovama gdje planiramo značajno povećavanje kolektivnih prava, a uz sve navedeno snažno se zalažem za povećavanje kolektivnih prava svim učiteljima i profesorima.
Žalosti me činjenica što pojedincima nije strano uzeti isječak govora ne povezujući ga s cijelim kontekstom izrečenog i tako manipulirati i lagati. Još više žalosti činjenica što su ti pojedinci profesori u dubrovačkoj gimnaziji od kojih jedan od glavnih protagonist Igor Miošić profesor etike naziva sve birače HDZ-a ološem.
Ja se ovim putem još jedanput ispričavam svim učiteljima, profesorima, odgajateljima, ali i djelatnicima ustanova u kulturu koji su se osjetili prozvanim u mom odgovoru upućenom isključivo vijećniku Caporu tijekom sjednice Gradskog vijeća – poručio je gradonačelnik.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ Zašto je podržan plan Zračne luke koji pokriva nečiju nesposobnost?

Dulist

FRANKOVIĆ UZVRATIO SRĐEVCIMA Pozdravila vas je Renata Suša

Dulist

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija