Grad

FRANKOVIĆ I GABRIČEVIĆ U OBILASKU Pogledajte kako napreduju radovi budućeg doma umirovljenika u Gružu

Gradonačelnik Mato Franković u društvu predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Veselka Gabričevića obišao je gradilište bivšeg hotela Gruž, odnosno budućeg doma za starije i nemoćne, prvog takvog objekta nakon 51 godinu. Na samom gradilištu završeni su zahtjevni radovi rušenja i iskopa, a u tijeku je izvođenje armiranobetonske konstrukcije. Građevinski radovi, prema planu, bit će završeni u travnju 2022., nakon čega slijedi opremanje te potom ishođenje uporabne dozvole. Podsjetimo, dogradnjom, nadogradnjom te prenamjenom objekta dobit će se koristan i udoban prostor podijeljen na pet etaža predviđen za smještaj 48 umirovljenika u 32 smještajne jedinice.

Predsjednik HSU-a i umirovljeni general Hrvatske vojske Gabričević izrazio je zadovoljstvo napretkom radova i pohvalio nastojanja ove gradske uprave u osiguravanju novog standarda za dubrovačke umirovljenike.

Gradonačelnik Franković i ovom prilikom istaknuo je kako je osiguravanje smještajnih kapaciteta za umirovljenike na području Grada Dubrovnika jedan je od prioriteta u segmentu socijalne skrbi ove gradske uprave. Uz ovaj projekt, nakon izrađene projektne dokumentacije, u tijeku je ishođenje građevinske dozvole za dom ispod Opće bolnice Dubrovnik, ključnu investiciju koja će osigurati kapacitet dostatan za 200 stalnih i 70 dnevnih korisnika, o čemu je također izvijestio generala Gabričevića.

Pročitajte još

U Dubrovniku otvorena peta Nacionalna konferencija savjeta mladih

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ZAKUPCI, JAVITE SE Grad priprema nove mjere za pomoć gospodarstvenicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija