Grad

Franković: ‘Funkcija DPDS-a prijatelja je obnova spomeničke baštine, a ne politiziranje’

Ne malo sam ostao iznenađen odlukom Malog vijeća na temu Dubrovačke kartice koja je donesena bez da je Grad prethodno zatražio navedeno, dakle unaprijed je donesena odluka kojom se Društvo protivi prodaji Dubrovačke kartice. Ujedno iz Društva idu toliko daleko da ističu, citiram : ‘A u Društvu smatraju da ih nitko ozbiljan neće ni predložiti kao zahtjev – zaključuju u DPDS-u’ – komentirao je na svom Facebooku gradonačelnik Mato Franković jednoglasnu odluku Društva prijatelja dubrovačke starine o tome da neće prodavati kartice na prodajnim mjestima.

-Sukladno svemu navedenom odmah danas ću uputiti Društvu službeni prijedlog da se na njihovom prodajnom mjestu omogući i kupnja Dubrovačke kartice čija namjera je pružanje veće kvalitete usluge svim posjetiteljima Grada, ali ujedno i financijska korist svih dionika Dubrovačke kartice. A, na zaključak kako nitko ozbiljan neće predložiti navedeno mogu samo kazati kako se nadam da su se šalili kad su istaknuli isto, jer ni jedna udruga pa ni društvo s dugogodišnjom tradicijom ne može biti protiv javnog. Ujedno, koristim priliku pozvati Društvo da s ciljem potpune transparentnosti potrošnje sredstava, a sve kako bi se skinula stigma s Društva, na jednak način kao što to radi Grad, kao što će uskoro napraviti i Dubrovački savez športova i oni implementiraju sustav dnevnog informiranja javnosti putem web stranice o potrošnji sredstava – navodi.

Pročitajte još

[TURISTI I GRAD] Novootvoreni noćni klub ‘Ribarnica’ zatvoren u rekordnom roku

Dulist

Zbog pojačanih gužvi prometno redarstvo kordinira promet na više gradskih lokacija

Dulist

[FOTOGALERIJA/VIDEO] Procesija u čast Gospi i blagoslov stare gradske luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija