Aktualno

Franković doznao: Čovjek koji radi bunu u Libertasu, drži tečaj za taksi vozače

miljenko gocin 00

Danas, kada sam reagirao na izjavu predsjednika Sindikata hrvatskog vozača Miljenka Gočina nisam znao da se navedeni gospodin u slobodno vrijeme bavi i tečajevima od 200 kuna za taksi vozače – napisao je na svom Facebook profilu dubrovački gradonačelnik Mato Franković i dodao: ‘Sada je puno jasnije zašto je nekima cilj uništiti Libertas’.

-No, mi to nećemo dopustiti! Na jednak način kao što nismo dopustili prije šest godina kada se Libertas trebao raspasti, a kada su svi oni koji danas viču šutjeli – istaknuo je gradonačelnik.

Inače, na web stranici Učilišta za cestovni promet, nalazi se informacija kako je Gočina upravo danas imao ispit u Osnovnoj školi Župa dubrovačka. Kako stoji na stranici, Učilište temeljem Rješenja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture provodi polaganje ispita za stjecanje početnih kvalifikacija za upravljanje autotaksi vozilima i vozilima kojima se obavlja iznajmljivanje vozila s vozačem kao posebni oblik prijevoza.

Podsjetimo, ovog se četvrtka održala konferencija za medije Sindikata hrvatskog vozača te vozača JGP Libertas Dubrovnik. Na konferenciji je među ostalim istaknuto kako su vozači Libertasa u protekloj godini dana ‘nakupili’ 10 tisuća odrađenih, a neisplaćenih prekovremenih sati. Predsjednik Sindikata Miljenko Gočin rekao je da ‘uz neisplaćene prekovremene sate, svakodnevno pozivanje ljudi na odgovornost, da pišu izjave, više je nego dovoljno da nitko ne pokazuje interes da bi se zaposlio u dubrovačkom Libertasu’.

Franković je reagirao nedugo zatim priopćenjem, ističući kako ‘Grad Dubrovnik i Uprava Libertasa sustavno rješavaju brojne nagomilane probleme koje ovo društvo opterećuju godinama, a nakon što je provedena financijska konsolidacija društva otkriven je problem prekovremenih sati’.

-Ova je uprava započela s rješavanjem i ovog problema koji se vuče već deset godina. U tu svrhu napravljena je i rezervacija iznosa za isplatu prekovremenog rada, i to za razdoblje posljednjih pet godina – naglašeno je u priopćenju.

Izvor/Foto: Mato Franković Facebook

Pročitajte još

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist

ROMANSA U ‘SURVIVORU’ Dubrovkinja Mihaela priznala da je Luka njezin tip

Dulist

[FOTO] ‘FREKVENCIJE I EKRANI’ Novinari podijelili medijsko iskustvo sa studentima

Dulist