Grad

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

francuski veleposlanik mato frankovic grad

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković primio je danas u nastupni posjet Nj. E. Fabiena Fieschija, veleposlanika Francuske u Hrvatskoj, koji je na ovu dužnost stupio u rujnu prošle godine.

U ovoj je prigodi bilo riječi o izvrsnoj suradnji dvije zemlje, uključujući i gospodarsku suradnju gdje je istaknuta i nedavna primopredaja francuskih višenamjenskih borbenih zrakoplova Rafalea koji su prije desetak dana stigli u Hrvatsku.

– Francuzi su oduvijek vjerni gosti Dubrovnika, treći po broju dolazaka, a veseli me da od ove godine imamo i povećan broj direktnih letova između našeg i više francuskih gradova – kazao je gradonačelnik Franković.

Istaknuta je i suradnja s francuskim gradom prijateljem Rueil-Malmaisonom i njihova uloga u obnovi poslijeratnog Dubrovnika, a gradonačelnik Franković podsjetio je i da je njihovom donacijom obnovljena Mala Onofrijeva fontana.

Veleposlanik Fieschi kazao je i kako se francuski turisti u Dubrovniku i cijeloj Hrvatskoj osjećaju sigurno te da su prethodnih godina njihovi policajci u sezoni dolazili na ispomoć hrvatskim kolegama, no ove će godine to izostati s obzirom da su sve snage angažirane za Olimpijske igre u Parizu.

Na prijemu su sudjelovali i počasna konzulica Francuske u Dubrovniku Lucijana Leoni te direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist