Aktualno

FOTO/VIDEO Svečano otvoren Hotel Kompas; ‘Dubrovnik ne može živjeti od pizze i kave’!

Nakon obnove vrijedne više od 100 milijuna kuna u Dubrovniku je u utorak navečer svečano otvoren Hotel Kompas u vlasništvu Grupacije Lukšić.

Obnova hotela počela je u studenom prošle godine, a nakon investicije od 103,9 milijuna kuna hotel u vlasništvu tvrtke ‘Jadranski luksuzni hoteli’ koja je pak u vlasništvu Grupacije Lukšić, sada ima četiri zvjezdice i 173 smještajne jedinice.
Prilikom pozdravnog govora uzvanicima se ispred Grupacije Lukšić obratio Davor Lukšić koji je istaknuo kako ova investicija samo potvrđuje predanost Grupacije kako Hrvatskoj tako i Dubrovniku.
”Izrazito sam sretan i ponosan što sam na ovom otvorenju. Hotel je prošao veliku renovaciju i ovo je bilo moguće samo uz veliki trud Jadranskih luksuznih hotela. Ova investicija potvrđuje dugotrajnu predanost Lukšić grupacije Hrvatskoj i Dubrovniku. Uvijek nastojimo unaprijediti kvalitetu i razinu usluge u našim hotelima”, rekao je Lukšić.
Predsjednik uprave Jadranskih luksuznih hotela Camilo Souza rekao je kako je bila riječ o kompliciranom projektu, te kako će u hotelu biti zaposleno oko 210 ljudi.
”Drago mi je da smo podignuli ovaj hotel na novu razinu. Ovisno o sezoni u hotelu će raditi oko 210 ljudi i mislim da ovaj hotel nudi jednu cjelokupnu ponudu, naročito za kongrese. S njime ćemo popuniti rupu na tržištu kongresa koji traže objekte s četiri zvjezdice. Ovo će biti najbolji hotel u toj kategoriji”, rekao je Souza te dodao kako Grad Dubrovnik mora zauzeti službeni stav oko toga koju kategoriju gostiju želi.
”Dubrovnik mora zauzeti formalnu odluku koji segment tržišta želi iskorištavati. Mi vjerujemo kako je prava budućnost Dubrovnika u fokusu na tržište gostiju s većom platežnom moći. Kad se fokusirate na sve ne možete puno toga učiniti. Hrvatska je divna zemlja, ali Dubrovnik je dragulj koji treba zaštiti. Moramo usrećiti ljude koji ovdje dolaze na 3-4 dana, ne isto toliko sati”, rekao je on aludirajući na goste koji u Dubrovnik dolaze na brodovima na kružnim putovanjima.
Na temu produljenja sezone predsjednik uprave JLH je istaknuo kako trenutno ne postoji ponuda koja bi privukla turiste tijekom zime u Dubrovnik te kako je to problem na kojem trebaju raditi svi od hotelijera do lokalne zajednice.
”Morate shvatiti da se ne može živjeti od pizze i kave, što je glavnina ponude zimi u Dubrovniku”, zaključio je Souza.

Nakon svečanog otvorenja uzvanike su zabavljali Massimo, a poslije i Stereo MC’s.

Pročitajte još

PRILAGODBA JE U TIJEKU Zračna luka Dubrovnik spremno će dočekati ulazak u Schengen

Andrea Falkoni Račić

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] ZJENA GLAMOČANIN Misija mi je da moja kći pokupi dubrovačku vibru!

Mia Njavro Banić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija