Crna kronika

FOTO/VIDEO: Požar u Platu prijeti kućama

Požar u Platu ponovno je priprijetio kućama, i stigao je blizu magistrale.

Najugroženije je područje oko restorana Župčica. Prema informacijama s terena, magistrala je zatvorena za sav promet, a povremeno se pušta u smjeru prema Zračnoj luci.

Mještani, koje sve ovo jako podsjeća na scenarij iz 2007., polijevaju oko svojih kuća u strahu od kakve iskre koja bi mogla doletjeti s požarišta. Cijeli Plat je u dimu i pepelu.  

Podsjetimo, udar groma u dalekovod u Platu, ispod nove trafostanice HEP-a uzrokovao je noćas nešto prije 2 sata požar na dvije lokacije. Vatra se nošena jakim vjetrom brzo rasplamsala te je zaprijetila i kućama u dijelu poviše magistrale u Platu. Brzom intervencijom vatrogasaca vatra je odbijena od kuća.

U pomoć  vatrogascima, jutros je stigao i kanader. No, jak vjetar ponovno je okrenuo smjer vatre te je ponovno jutros iz brda spustio prema kućama, koje su ugrožene. Vatra je stigla do same magistrale, koja je zatvorena za promet. Na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage, a požar se šiti prema Solinama.

Kako nam je potvrdio župski načelnik Silvio Nardelli, koji i sam živi u Platu, te kojega smo nešto kasnije zatekli u blizini požarišta, nije bilo govora o eventualnoj evakuaciji ni stanovništva ni gostiju iz hotela Plat.

Pročitajte još

DVIJE KRAĐE ‘Poslužio’ se novcem i odjećom iz iznajmljenog stana, a mlađi muškarac pokrao 72-godišnjaka

Dulist

Prekinuta je potraga za nestalim pomorcem s ‘Miha Pracata’

Dulist

PODIGNUTA OPTUŽNICA Ukrajinka namjerno prouzročila stečaj, ‘priskrbila’ s partnerom veliki novac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija