Aktualno

[FOTOGALERIJA] Zbog sigurnosti se u Orsanu uklanjaju stabla

Rusenje stabala Orsan

Borovi na Orsanu upijaju posljednje zrake sunca. Vatrogasci i djelatnici nekoliko tvrtki odlukom Izvršnog odbora Jedriličarskog kluba Orsan ruše drveće koje tu stoji godinama, ali koje polako propada otkada su davno betonirani korijeni. Naime, predsjednik kluba Denis Orlić kaže kako su borovi ugrožavali imovinu i ljude. Rekao je da je jedan bor bio naslonjen na stakleni okvir restorana Orsan te kako se sve ljuljalo kada bi zapuhala bura.

– Ne možemo izložiti Jedriličarski klub Orsan odgovornosti, u situaciji da imovina ili netko nastrada. Zatražili smo mišljenja odgovornih iz tvrtki poput Vrtlara te je Izvršni odbor na temelju mišljenja stručnjaka jednoglasno odlučilo kako ih se ne može spasiti i da ih se mora maknuti, nažalost – govori nam Orlić.

Tvrdi kako se Izvršni odbor sastajao više puta dok su čekali mišljenja odgovornih u Gradu, te su na kraju ipak odlučili maknuti borove zbog sigurnosti okoline i građana. Međutim, Ističe kako bi želio da se ponovno zasadi i ozeleni ovaj dio, ali kaže kako će pitati stručnjake što se i kako može napraviti.

 

Pročitajte još

ISTRAŽILI SMO CIJENE Koliko košta večera s Michelinovom zvjezdicom?

Nora Di Leo

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

Dulist

U ponedjeljak radovi na gruškoj placi – otklanjaju se uočeni nedostatci na pokretnim tendama

Dulist