Kultura

FOTOGALERIJA ‘Umjetnost bez granica’ i balerine zajedno u Kneževom dvoru

Balerine Knežev dvor

Dubrovački simfonijski orkestar održao je koncert ovaj ponedjeljak u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat, pod nazivom Čarolija baletne glazbe, a organiziran je u suradnji sa Hrvatsko-ruskim društvom „Umjetnost bez granica“ i baletnim odjelom Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Nastupili su Helena Tomašković, klavir, Elvira Galioulline, violina, Antonea Gjaja Kocković , flauta, Damir Butigan, trublja, te učenice nižih razreda Osnovne baletne škole i mlade balerine.

Slušala su se djela P.I. Čajkovskog, S.Prokofjeva, A.Khachaturjana i V.Gavrilina, a kako je bilo, pogledajte u našoj fotogaleriji!

Hrvatsko-rusko društvo «Umjetnost bez granica» osnovano je u lipnju 2013. godine u Dubrovniku s ciljem njegovanja, promicanja i popularizacije ruske umjetnosti, posebno glazbe u Republici Hrvatskoj, ali i hrvatske umjetnosti u Rusiji. Hrvatsko – rusko društvo zasad broji 25 članova, a to su uglavnom ruske žene i njihove familije.Svojim aktivnostima članovi Društva će nastojati poticati razumijevanje, toleranciju i prijateljstvo u hrvatsko- ruskim odnosima. Također je planirana suradnja sa sličnim udrugama, umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti iz Hrvatske i Rusije. Društvo nozi naziv˝ Umjetnost bez granica“ jer prava umjetnost nema granica, niti vjerskih, ni rasnih ni nacionalnih. Umjetnost je jezik koji razumiju svi ljudi svijeta.

Pročitajte još

U Galeriji Otok otvara se izložba Anamarije Bezek

Dulist

ZBOG KIŠE Koncert Tere i DSO-a ipak u teatru, a Stradun Classic večeras na drugoj lokaciji

Dulist

Izložba ‘Noć’ dubrovačkih likovnih umjetnika u utorak u Sponzi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija