Kultura

FOTOGALERIJA ‘Umjetnost bez granica’ i balerine zajedno u Kneževom dvoru

Balerine Knežev dvor

Dubrovački simfonijski orkestar održao je koncert ovaj ponedjeljak u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat, pod nazivom Čarolija baletne glazbe, a organiziran je u suradnji sa Hrvatsko-ruskim društvom „Umjetnost bez granica“ i baletnim odjelom Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Nastupili su Helena Tomašković, klavir, Elvira Galioulline, violina, Antonea Gjaja Kocković , flauta, Damir Butigan, trublja, te učenice nižih razreda Osnovne baletne škole i mlade balerine.

Slušala su se djela P.I. Čajkovskog, S.Prokofjeva, A.Khachaturjana i V.Gavrilina, a kako je bilo, pogledajte u našoj fotogaleriji!

Hrvatsko-rusko društvo «Umjetnost bez granica» osnovano je u lipnju 2013. godine u Dubrovniku s ciljem njegovanja, promicanja i popularizacije ruske umjetnosti, posebno glazbe u Republici Hrvatskoj, ali i hrvatske umjetnosti u Rusiji. Hrvatsko – rusko društvo zasad broji 25 članova, a to su uglavnom ruske žene i njihove familije.Svojim aktivnostima članovi Društva će nastojati poticati razumijevanje, toleranciju i prijateljstvo u hrvatsko- ruskim odnosima. Također je planirana suradnja sa sličnim udrugama, umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti iz Hrvatske i Rusije. Društvo nozi naziv˝ Umjetnost bez granica“ jer prava umjetnost nema granica, niti vjerskih, ni rasnih ni nacionalnih. Umjetnost je jezik koji razumiju svi ljudi svijeta.

Pročitajte još

DOMAGOJ PERKIĆ U 2022. nastavit ćemo raditi na stalnom postavu budućeg Arheološkog muzeja

Dulist

PREDSTAVLJENA KNJIGA O KARDINALU FRANJU ŠEPERU Komunistička vlast ga nije voljela, a bio je prvi netalijanski prefekt Svete Stolice za nauk vjere

Dulist

Na današnji dan preminuo je jedan od najistaknutijih slikara hrvatske moderne Mato Celestin Medović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija