Aktualno

[FOTOGALERIJA] Tko se iz Dubrovnika odazvao pozivu na Večernjakovu domovnicu?

vecernjakova domovnica naslovna

Iza nas je 18. po redu svečanost dodjele Večernjakove domovnice, na kojoj su sudjelovali i predstavnici Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom.

Godišnja nagrada dodjeljuje se najuspješnijim Hrvatima koji žive izvan granica svoje domovine, a tom prigodom okupljenim uzvanicima obratio se i gradonačelnik Franković koji je istaknuo povezanost dvaju gradova dugu 22 godine.

-Posebno bih pozdravio četvrtu gradonačelnicu Grada Dubrovnika, danas potpredsjednicu Europske komisije, jer je upravo ona 2002. potpisala s tadašnjim gradonačelnikom povelju između ova dva grada. Zahvaljujem se Večernjem listu i gospodinu Stipi Puđi na dugogodišnjoj podršci i trudu u održavanju Večernjakove domovnice koja promiče našu kulturu i jača veze između naših gradova. Moram naglasiti i da ta suradnja ne bi bila ista bez predanosti i rada gospođe Olge Stoss, koja je imala nezamjenjivu ulogu u pokretanju niza projekata i održavanju izvrsnih odnosa  – kazao je gradonačelnik Franković.

Dodjeli 18. po redu Večernjakove domovnice nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin te počasni građanin Bad Homburga i savjetnik gradonačelnika Nikola Pavlović. Bili su tu i izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, saborski zastupnik Krunoslav Katičić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica te brojni drugi visoki uzvanici i gosti.

Pročitajte još

Studenti Sveučilišta u Dubrovnik od sada će moći stažirati u Coca-Coli

Dulist

SUTRA OD 18 DO 22 SATA Zbog utrke Pelješkim mostom privremena regulacija prometa!

Dulist

Sredinom rujna počinje sanacija skalina uz Jezuite!

Dulist