Aktualno

[FOTOGALERIJA S PROCESIJE] Radost i ponos već 1050 godina!

Veliki broj vjernika i štovatelja našega Parca i ove je godine pohrlio u Grad sudjelovati u proslavi njegovog blagdana.

Nakon svečane svete mise ulicama Grada prošla je tradicionalna, veličanstvena procesija u kojoj se nose moći sv. Vlaha i ostalih svetaca, koje se čuvaju u Katedrali. Posebno mjesto među njima zauzimaju moći glave dubrovačkog Parca, a pod baldahinom se nosi relikija Isusove pelenice. Radi epidemiološke situacije ove godine iznimno nije bilo moguće častiti svetačke moći dodirivanjem i ljubljenjem, a i broj sudionika procesije bio je ograničen. No, ništa nije umanjilo značaj našeg Parca i našu ljubav prema njemu.

I stari i mladi ponosno su koračali u procesiji, a posebnu pažnju privukli su hodočasnici u tradicionalnim nošnjama svoga kraja. U procesiji je bilo 111 barjaka, a u čast novog dubrovačkog biskupa mons. Roka došao je i veliki broj hodočasnika iz njegovog Janjeva.

Trombunjeri, festanjuli, barjaktari, hodočasnici u nošnjama… Svi su oni doprinijeli ovoj našoj prelijepoj tradiciji koja evo, traje, 1050 godišta.

Pročitajte još

PROVJERILI SMO ŠTO SE DOGAĐA NA LAPADSKOJ PLAŽI Uljepšavanje Copacabane ili betoniranje?

Dulist

Psi i dalje čekaju na Žarkovici! Ističe zadnji zadani rok…

Dulist

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija