Aktualno

FOTOGALERIJA Premijer Plenković u Dubrovniku povodom Dana branitelja

FOTOGALERIJA Premijer Plenković u Dubrovniku povodom Dana branitelja

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković boravi danas u Dubrovniku povodom Dana dubrovačkih branitelja.

Premijer je kod Križa na Srđu položio vijenac te zapalio svijeću u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu, a potom je obišao Muzej Domovinskog rata uz stručno vodstvo ravnateljice Varine Jurice Turk.

U prostoru Muzeja održao je sastanak s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata Grada Dubrovnika nakon kojega je dao tek kratku izjavu za medije.

-Došli smo ovdje na Srđ dan uoči Dana dubrovačkih branitelja odati počast poginulim hrvatskim braniteljima, onima koji su u najtežim trenutcima 1991. godine u vrijeme Domovinskog rata branili Grad, branili jug Hrvatske, branili hrvatsku slobodu. Prije nekoliko dana usvojili smo u Hrvatskom saboru i novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i obitelji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Vjerujem da je to vrlo snažna i vrlo čvrsta poruka Vlade kako želimo regulirati sva pitanja na cjelovit, dugoročan i financijski izdrživ način. Na taj način poslali smo poruku dostojanstva Domovinskog rata i trajnoga poštovanja prema onima koji su dali najviše za Hrvatsku – rekao je na Srđu premjer Plenković dodavši kako će se boravak u Dubrovniku iskoristiti i za sastanak sa županom, gradonačelnikom te ostalim gradonačelnicima i načelnicima iz Dubrovačko-neretvanske županije kako bi se razmotrile sve važne teme za razvoj juga Hrvatske, za gospodarstvo, bolju prometnu povezanost, za kvalitetniji život svih ljudi u županiji.

Na novinarsko pitanje jesu li ga branitelji upoznali s problematikom Muzeja Domovinskog rata u sklopu tvrđave koja još nije obnovljena premijer je tek kratko rekao:

– Razgovaralo se o tome kako je ovo jedan od najprimjerenijih mjesta simbolički gledano za Muzej hrvatskih branitelja koji bi ovdje trebao imati svoje trajno mjesto – rekao je Plenković.

U premijerovoj pratnji su potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

 

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist