Sport

[FOTOGALERIJA] Lijepo ih je vidit’! Regata Dana državnosti

Regata Dana državnosti 2022. održava se ovu nedjelju u dubrovačkom akvatoriju. Jedriličari JK Orsan krenuli su s Grebena prema Lokrumu, a jedre s ograničenjem do 16 i 30 sati.

Jedri se prema Regatnim pravilima 2021-2024. (RRS), Pravilima klase krstaš te uputama za jedrenje, a nagradit će se prva tri broda po ORC-u, te prvi po realnom vremenu.

JK Orsan svake godine s partnerima organizira četiri regate za klasu krstaš – Regatu svetoga Vlaha, Južnodalmatinsku regatu, Trani – Dubrovnik i ovu današnju, Regatu Dana državnosti, za koju će mnogi reći kako će ‘najugodnija oku’ (ili ‘lijepo ih je vidit!’) ako ih tijekom ovih nekoliko sati ‘uhitite’ s kopna.

Osim brodova u vlasništvu kluba, JK Orsan okuplja i veliki broj krstaša kojima su vlasnici članovi kluba, navode na svojim službenim stranicama. Trenutno desetak krstaša aktivno sudjeluje i nastupa na regatama, a klupski krstaš je Enavigo 38R ‘Dubrovnik’, porinut 2013. godine.

Pročitajte još

ZLATNI MEDVJED Brassard se vraća sa zlatom, a Šurković s broncom oko vrata

Dulist

MEDALJE DIJELILI SUKNO I OBRADOVIĆ Cavtaćani uzeli prva dva mjesta na turniru ‘Nade Cavtat’

Dulist

[FOTOGALERIJA] SLAVLJE NA BAZENU Mlađi juniori Juga osvojili Kup Hrvatske!

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija