Grad

FOTOGALERIJA Dubrovački mališani trčali za mir na Stradunu

Utrka mira na Stradunu

Učenici dubrovačke osnove škole Marina Getaldića pridružili su se danas članovima međunarodne organizacije ‘Peace Run’ u utrci za mir preko Straduna, nakon čega su zajednički posadili stablo mira, maslinu, na prostorima te škole.

Direktor utrke mira, Australac Salil Wilson istaknuo nam je kako članovi njegove organizacije svake godine trče u više od 100 zemalja kako bi prenijeli jednostavnu poruku da mir počinje od svake osobe.

”Nosimo ovu baklju mira kroz više od 100 zemalja diljem svijeta svake godine, kako bi podijelili jednostavnu poruku kako mir počinje sa svakom osobom pojedinačno. Utrka kao takva je pokrenuta 1987. od strane Sri Chinmoya kako bi zbližila ljude i proslavila činjenicu da nas puno više toga može zbližiti nego razdvojiti”, rekao nam je Wilson te dodao kako su u srijedu trčali s djecom jer ona ”moraju dobiti priliku izraziti svoju želju za mirom”.

”Takva poruka od djece će imati utjecaj na svijet. I oni će jednog dana odrasti i sjećat će se ovog. Mir je jednostavna stvar, jednostavno morate biti ljubazni i dobri jedni prema drugima”, kaže Wilson.

Inače, s dubrovačkim mališanima trčalo je 40-ak volontera organizacije ‘Peace Run’ iz 20-ak zemalja svijeta.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist