Grad

FOTO Nevrijeme polomilo stoljetno drveće na Lokrumu!

FOTO Nevrijeme polomilo stoljetno drveće na Lokrumu!

Iz JU Lokrum javljaju kako je zbog velikog nevremena došlo do velike štete na predjelu tog zaštićenog otoka.

Nakon nevremena koje je u noći sa nedjelje na ponedjeljak pogodilo dubrovačko područje, dežurne službe Rezervata Lokrum utvrdile su da je veliki broj stoljetnih lokrumskih borova srušen, pišu iz Lokruma.

Obzirom da su sva stabla na Lokrumu zaštićena kao dio posebnog rezervata šumske vegetacije uprava Rezervata Lokrum odmah je obavijestila Inspekciju zaštite prirode.
U pratnji djelatnika rezervata zaduženih za održavanje i zaštitu, inspektorica je danas obišla teren te utvrdila da je ukupno srušeno više od dvadest i pet stabala, uglavnom borova, hrasta crnike, lovora i čempresa. Popisana su sva oštećena stabla te je evidentiran stupanj oštećenja, a stabla su većinom stradala na području Maksmimilijanovih vrtova te u zoni oko Mrtvog mora.
Inspektorica je sastavila zapisnik te će o štetama izvijestiti Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a djelatnici Rezervata uskoro će, sukladno uputama ukloniti ostatke srušenih stabala te ih zbrinuti na propisani način. Naša je dužnost brinuti da na ekosustav u rezervatu utječu samo sile prirode pa ih valja prihvatiti i kada one pokazuju svoju razornu moć, poručili su izLokruma.

Pročitajte još

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović