Županija

FOTO Županov tradicionalni tratamenat uz Dan državnosti

FOTO Županov tradicionalni tratamenat uz Dan državnosti

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, sad već tradicionalno, čelnici Dubrovačko-neretvanske županije u palači Sponza održali su domjenak za predstavnike političkog i javnog života.

Čestitavši svima Dan državnosti, domaćin, župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako je na sutrašnji dan prije 25 godina Hrvatski sabor usvojio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti RH, kojom je Hrvatska postala neovisna država.

-Time je ostvaren tisućljetni san hrvatskog naroda da ima svoju samostalnu državu. Okrunjen je golem napor brojnih naraštaja i ispunjena svrha znanih i neznanih žrtava danih za slobodu Hrvatske kroz njenu tešku povijest.

No taj visoki cilj tražio je i nakon proglašenja samostalnosti nove žrtve za njenu obranu i potvrđivanje. Zato ne zaboravljamo zasluge naših branitelja, klanjamo se položenim žrtvama, zahvaljujemo njihovim obiteljima na podnesenoj patnji i žrtvi koju su dali. Posebno pamtimo i poštujemo žrtvu branitelja i njihovih obitelji iz naše županije – rekao je među ostalim Dobroslavić, a sve to, naglasio je obvezuje nas na predan rad za dobrobit ove županije i cijele nam Domovine.

Odnosi se to, rekao je dalje, na očuvanje bogatog kulturnog nasljeđa i okoliša, otvaranje novih radnih mjesta, borbu za autocestu od Ploča do Osojnika, rješavanje pitanja granica, izgradnju Pelješkog mosta, Zračne luke, Studentskog doma, Centra za gospodarenje otpadom, očuvanje dobrih odnosa među ljudima, zajednicama, vjerama…

U glazbenom dijelu programa je klapa Ragusavecchia, a tko je došao na županov domjenak pogledajte u fotogaleriji.

Pročitajte još

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist

ČESTITKA ŽUPANA ‘Našoj mladeži otvaramo perspektivu za rad i uspjeh’

Dulist