Sport

FOTO ‘Zlatnu lumbliju 2023’ ispekla je Lidija Vlašić!

lumblija andjela scepanovic 15

‘Zlatnu lumbliju 2023’ ispekla je Lidija Vlašić, ujedno i pobjednica prošlogodišnjeg natjecanja. Riječ je o ‘Natjecanju za Zlatnu lumbliju 2023’, središnjem događaju višednevne gastro manifestacije ‘Stajun od lumblije’, koja se posljednjih sedam godina održava s ciljem promocije i njegovanja tradicije izrade ove posebne slatke delicije. Drugo mjesto osvojila je Branka Đuderija, dok je treće mjesto osvojila Leonida Grbin.

Za titulu se natjecalo 15 sudionica, a odluku o najboljoj donio je stručni žiri u sastavu Radenke Barčot kao predsjednice žirija, Iskre Vlašić, Marka Barčota, Mladenke Padovan i gastro blogera Vedrana Boškovića. Prema riječima žirija, kvaliteta prijavljenih lumblija bila je na zavidnoj razini i malene su nijanse presudile konačni poredak.

I ove godine ocjenjivala se i kreativnost te biralo najljepše uređeno izložbeno mjesto, a nagradu u ovoj kategoriji osvojila je Srednja škola Vela Luka, dok je posebnu nagradu za sudjelovanje kao najmlađa natjecateljica u pojedinačnoj konkurenciji dobila Anamarija Franulović.

Manifestacija završava u petak 3. studenog u atriju Centra za kulturu ‘Slatkim festivalom’ u organizaciji Srednje škole Vela Luka, stoga ako se nađete u blizini Vele Luke podržite mlade gastro nade i ne propustite se dobro zasladiti.

Natjecanje se održalo u organizaciji Općine Vela Luka, Turističke zajednice i Udruge Maslinara Vela Luka.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca