Crna kronika

FOTO „Zajedno više možemo“ za prevenciju prometnih nesreća

HAK akcija

Kako bi upoznali građane s opasnostima u prometu na cestama i najčešćim uzrocima prometnih nesreća, Služba policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jutros je na Pilama u Dubrovniku organizirala promidžbeno-preventivnu akciju ‘Zajedno više možemo’.

Pored policijskih službenika koji su ovom prilikom građane savjetovali o sigurnoj vožnji i izložili opremu i tehniku koju koriste u svom svakodnevnom radu, posjetitelji su imali priliku isprobati pijane naočale i vidjeti kako alkohol utječe na vožnju.

Posebno zanimljiv bio je simulator vožnje motocikla kojim su zainteresirani mogli probnim vožnjama isprobati svoje mogućnosti te se dodatno educirati o vožnji motociklom kako bi se smanjile neželjene posljedice stradavanja.

Također, veliki interes posjetitelja pokazao se za HAK-ov simulator prevrtanja kojim se simulira prometna nesreća uslijed koje se automobil okrene na bok ili krov.

Policiji su se kao partneri u ovoj akciji priključili i Zavod za javno zdravstvo DNŽ, HMP Dubrovnik, predstavnici auto škole ‘Rally’ i moto kluba ‘Dvije rote’ te udruge Roda koji su sudjelovanjem u ovoj današnjoj akciji imali zajednički cilj utjecati na svijest vozača da poštuju zakonske propise i time utječu na smanjenje broja prometnih nesreća čije posljedice znaju biti tragične.

Sigurnost cestovnog prometa jedan je od prioriteta naše PU i u tom smislu poduzima se čitav niz preventivnih i represivnih aktivnosti koje se u prva tri mjeseca ove godine dovele do smanjenja broja prometnih nesreća kao i do smanjenja broja ozlijeđenih osoba te i dalje nastavljamo s ovim aktivnostima kako bi se stradavanje svih sudionika u prometu svelo na najmanju moguću mjeru.

Ovim putem još jednom pozivamo mopediste i motocikliste da koriste zaštitne kacige, pješake da koriste pješačke prijelaze, a sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa.

 

Pročitajte još

Potraga za kajakašima obustavljena, istraga se nastavlja

Dulist

MCGP ZATON DOLI Oglušio se na zapovijed policajaca, odbio alkotestiranje…

Dulist

DEVET IH JE SPAŠENO Pronađena još jedna nestala osoba, u Portu izvučena dva kajaka

Dulist