Aktualno

[FOTO] VUKOVAR, GRAD HEROJ Deseci tisuća ljudi u Koloni sjećanja

18.11.2023. Vukovar - Pod geslom "Vukovar - moj izbor i u dobru i u zlu" u Vukovaru se obiljezava 32. godisnjica vukovarske tragedije i stradanja u Domovinskom ratu. Kolona sjecanja koju predvode hrvatski branitelji Vukovara zajedno s clanovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara na celu s pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili Vukovar. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Prošle su 32 godine od velike tragedije i stradavanja u Domovinskom ratu. Uz Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje procjenjuje se da je u Vukovaru nekoliko desetaka tisuća ljudi. Brojni Dubrovčani također odaju počast.

Nakon prigodnog programa “Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu” u dvorištu bolnice dr. Juraj Njavro, započeo je 25. križni put – Kolona sjećanja na žrtvu Vukovara, dug 5,5 kilometara, a koji završava na Memorijalnom groblja žrtava iz Domovinskog rata. Kolonu predvode hrvatski branitelji Vukovara zajedno sa članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih branitelja na čelu s pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga. Nakon dolaska na Memorijalno groblje, na grobnicama poginulih i ubijenih branitelja i civila pojedinačno se polažu ruže. Obilježavanju nazoče i predsjednici Republike, Vlade i Sabora – Zoran Milanović, Andrej Plenković i Gordan Jandroković, kao i brojni predstavnici gradova, općina i županija, prenosi Dnevnik.hr.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL, Borna Jaksic/PIXSELL

 

Pročitajte još

NADZOR VOZAČA Sutra policija pojačano na cestama!

Dulist

U SUBOTU Otkriva se mural dubrovačkom branitelju Cvijetu Antunoviću!

Dulist

‘DOBRI DUH HNK KONAVLJANIN’ Napustio nas je Ivan Čeliković

Dulist