Grad

FOTO/VRIJEDNA DONACIJA Gradonačelnik predao ključeve novog kombija OŠ Marina Držića

FOTO/VRIJEDNA DONACIJA Gradonačelnik predao ključeve novog kombija OŠ Marina Držića

Gradonačelnik Mato Franković u četvrtak je ispred Osnovne škole Marina Držića na Ilijinoj glavici, predao ključeve novog kombi vozila za potrebe škole.

-Nakon nemilog događaja koji se dogodio i činjenice kako je škola ostala bez praktički novog vozila, Grad Dubrovnik je, u zajedničkom aranžmanu sa školom i resornim ministarstvom, osigurao novi rebalansom proračuna u iznosu od 160 tisuća kuna. Transferirali smo ga Osnovnoj školi za kupnju navedenog vozila, a preostali iznos je osiguralo ministarstvo – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

U razdoblju tijekom kojeg škola nije imala kombi, do nabave novog, djeca su se prevozila zahvaljujući roditeljima i činjenici kako je jedan gospodarstvenik dao na korištenje svoje vozilo. Kombi je, kako kaže ravnateljica škole Zrinka Capor, bitan jer je u školi 40 djece s posebnim potrebama, a 14 se djece prevozi svaki dan od doma do škole i nazad, od Cavtata do Orašca.

Vrijednost vozila je 222 tisuće kuna, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i dodatnih osigurao je dodatni novac kako bi se vozilo što prije kupilo.

Podsjetimo, kombi koji je škola koristila ranije za prijevoz svojih učenika s posebnim potrebama, oštećen je u prometnoj nesreći.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist