Zanimljivosti

FOTO Volonteri u akciji čišćenja Visa 2

FOTO Volonteri u akciji čišćenja Visa 2

Udruga DRVO Mladih Bonsai u suradnji sa Crvenim križem i uz podršku grada Dubrovnika organizirali su danas volontersku akciju čišćenja Visa2 i druženje uz roštilj sa domaćinima, dubrovačkim beskućnicima.

Ovoj vrijednoj akciji, organiziranoj u sklopu akcije Hrvatska Volontira pridružili su se i učenici Obrtničke,  Umjetničke i Ugostiteljske škole, vrijedni ljudi iz Čistoče, te stanari Visa 2.

Nakon što su se podijelili u nekoliko grupa, krenula je akcija čišćenja i iznošenja smeća, dok je organiziran  i kamion Čistoće koji je po potrebi dolazio kupiti otpad. I dok su volonteri zajedno uz beskućnike, zavrnuli rukave i krenuli u čišćenje, učenici Ugostiteljske škole počeli su spremati  hranu kako bi se po završetku svi zajedno mogli okrijepiti.

– Volonterski centar akcije organizira povremeno, 5 do 6 puta u toku godine. Jedna od naši funkcija jest organiziranje volontiranja sa volonterima, a danas na Međunarodni dan mira kada se organizira akcija Hrvatska volontira, odlučili smo se sa ovim ljudima pomoći malo očistiti prostor unutra i okolo objekta, a super je stvar što su se ovoj akciji pridružili i naši srednjoškolci. Nakon akcije podružit ćemo se uz hranu, a u tom dijelu pomoć će nam učenici Ugostiteljske škole – istaknula je Anja Marković predsjednica Udruge DRVO Mladih Bonsai.
 
 U Visu 2 trenutačno ma 50 – ak korisnika, rekla nam Nedjeljka Simeunović, koja tamo živi  sa kćeri. Ona nam je pohvalila ovu akciju:

-Nama puno toga treba. Evo meni je sada potrebna vitrina, novi kreveti, srediti podove kada se bude moglo – istaknula je Nedjelka Simeunović koja se uz ostale stanare Visa 2, pridružila ovoj akciji.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist