DuList IN

FOTO: Volonteri dijelili origamije na Stradunu

FOTO: Volonteri dijelili origamije na Stradunu

Volonteri festivala Treće uho, ove godine drugog po redu s tematikom Japana, danas su dijelili origami papirnate  figure na Stradunu. Ova kratka ali uspješna akcija okupila je više volontera i građana, te je Treće uho nastavilo dalje s predavanjem o Zen budizmu.

Više o Festivalu rekla je Nina Zore, službena tajnica Udruge mladih Bonsai:
– Mi Treće uho obično nazivamo umjetničko edukativnim festivalom, a služi za predstavljanje jedne kulture. Naravno, mi se trudimo da to bude u širem smislu, ne onom standardnom. Treće uho je festival koji je zamišljen prije par godina  i rezultat je prijateljstva dvoje ljudi koje se odlučilo proširiti dalje.  Prošle godine smo pripremali Indiju i bojali smo se kako će sve to ispasti, jer je bio jedanaesti mjesec, kad su svi umorni  od sezone  u gradu, ali bilo je zbilja izvrsno, posebno kuhinja i koncerti. Ove godine odlučili smo se za Japan iz osobnih razloga – predsjednica udruge je zaljubljenica u aikido i ima prijatelje Japance, te smo shvatili da je to to – istakla je Zore.

Prije dijeljenja, održana je radionica izrade origamija. Origami je posebna japanska tehnika savijanja (ori) papira (kami), a odnosi se na savijanje papira u trodimenzionalne figure raznih predmeta i bića.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist