Kultura

[FOTO] VJESNIK DALMATINSKIH ARHIVA Predstavljen časopis u obnovljenoj dvorani Svetog Vlaha u Sponzi

[FOTO] VJESNIK DALMATINSKIH ARHIVA Predstavljen časopis u obnovljenoj dvorani Svetog Vlaha u Sponzi

Predstavljen je četvrti broj časopisa ‘Vjesnika dalmatinskih arhiva’ u dvorani Svetog Vlaha u Sponzi koja je obnovljena nakon što je od rata bila u derutnom stanju. Državni arhiv u Dubrovnik je priređivač broja.

U predstavljanju Vjesnika sudjelovala je ravnateljica Državnog arhiva u Dubrovniku Nikolina Pozniak.

– Vjesnik dalmatinskih arhiva je podijeljen po cjelinama. U načelu je stručni časopis udruženih dalmatinskih arhiva, dakle Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika. Četvrti broj radimo mi kao izdavač, a svaki broj je izdavao jedan od udruženih arhiva. Tema je dalmatinska, sve ono što je vezano za povijest našeg kraja i Dalmacije. Temelji se na arhivskoj građi, stručnoj obradi, znanstvenim člancima naših kolega korisnika ovog gradiva i šireg kulturnog kruga vezanog za povijest – istaknula je Pozniak.

Časopis su detaljno predstavili njegovi suradnici. Riječ je o glavnoj urednici dr. sc. Dubravki Kolić, izvršnoj urednici i djelatnici Državnog arhiva u Dubrovniku Ivoni Fabris i članu Uredništva i sveučilišnom profesoru Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Kristijanu Juranu. Predstavljanju je nazočila i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika Ana Ivanišević.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist