Aktualno

FOTO Vijenci i svijeće za poginule Imoćane

FOTO Vijenci i svijeće za poginule Imoćane

Komemoracija poginulim braniteljima iz Imotskog održana je ovog ponedjeljka kod spomen obilježja u Trstenom.

Štovatelji žrtve hrvatskih branitelja s područja Imotske krajine koji se svake godine okupljaju kod spomen obilježja u Trstenom, obilježili su tako 26. obljetnicu oslobađanja Golubova kamena i 21. obljetnicu podizanja spomenika Imotskim braniteljima u Trstenom.

Više od dva desetljeća se održava ovaj komemorativni skup i to 2. srpnja kada je 1992. godine oslobođen Golubov kamen koejg su zajedničkim snagama oslobodili pripadnici Hrvatske vojske i koja je kasnije simbolički odabrana za sjećanje na sve poginule Imoćane na južnom dubrovačkom bojištu.

Na Južnom bojištu tijekom ratnih operacija u obrani Domovine sudjelovalo je preko 5 tisuća Imoćana. Njih 36 je poginulo, a stotinjak ih je ranjeno. Riječ je mahom o pripadnicima 115-te Imotske brigade HV-a i 3. Bojne 4. brigade HV-a.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomenika na kojemu su uklesana imena 36 poginulih hrvatskih branitelja iz Imotske krajine u mjesnoj crkvi Sv. Vida održana je misa zadušnica koju je predvodio kapelan Župe Svetog Mihajla don Marinko Šljivić.

 

Pročitajte još

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist