DuList IN

FOTO/VIDEO ‘Uskoci’ ponovo u Gradu, statisti preplavili Peskariju!

FOTO/VIDEO 'Uskoci' ponovo u Gradu, statisti preplavili Peskariju!

Prolaz na Peskariju okupirali su ovog utorka brojni statisti i glumci u povijesnim kostimima i stvoren je pravi srednjovjekovni ugođaj. Nastavlja se snimanje igrano-dokumentarne serije ‘Doba uskoka’ Božidara Domagoja Burića. 

-Koliko je truda, rada, ali i ljudi potrebno za snimanje ovakve jedne serije, govori i podatak da stalna ekipa broj oko 60 članova, a sveukupno na raznim lokacijama sudjeluje oko tisuću statista, odnosno oko 200 do 300 statista po lokaciji. U pet dana snimanja bit će uključeno približno 280 statista s dubrovačkoga područja i s poluotoka Pelješca, glumci Amar Bukvić, koji tumači ulogu uskoka Juriše Hajduka, Dušan Bućan u ulozi Josipa Rabatte i brojni drugi – najavila je HRT-ova producentica Marija Kosor prije samog početka snimanja.

Radnja ove igrano-dokumentarne serije ‘Doba uskoka’ prati zbivanja u Senju tijekom 16. i 17. Stoljeća, a snima se u cijelosti u vlastitoj produkciji javnoga medijskog servisa. HRT-ova igrano-dokumentarna serija Doba uskoka kapitalno je djelo javnoga medijskog servisa iznimne kulturne vrijednosti koje se u cijelosti snima u vlastitoj produkciji, a iz zaborava izvlači zadivljujuću povijest Senja, grada koji je gotovo cijelo jedno stoljeće prkosio velikim europskim silama. Radnja prati zbivanja tijekom 16. i 17. stoljeća, ali se u određenim privlačnim prizorima, koji su se tijekom lipnja snimali na Jakuševcu u Zagrebu, dotiče i 14. te 15. stoljeća.

Da je riječ o velikome projektu, govori i podatak kako je Hrvatska radiotelevizija za potrebe serije dala izraditi približno 600 kostima koji su unikatan ručni rad. Serija će imati četiri nastavka u trajanju od po pedeset minuta, a njezino se prikazivanje na Hrvatskoj radioteleviziji očekuje tijekom sljedeće godine.

Pogledajte kako izgledaju Uskoci na Peskariji

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist