Grad

FOTO/VIDEO Stradun k’o magistrala…

U Facebook grupama, a u kojima se redovito objavljuju kronike života u Gradu, u zadnjih nekoliko dana osvanulo je više videozapisa koji prikazuju kolonu vozila, ponajviše kombija, poredanih od početka do kraja Straduna u ranim jutarnjim satima. Takvi prizori izazivaju negodovanje tamošnjih stanovnika, ali i brojne komentare, kao što su: ‘Magistrala’, ‘U nas se treba dogodit tragedija da se nešto napravi’, ‘Kad se ranije digneš da bi izbjego gužvu od doma’, ‘Ovi mogu ulaziti u Grad, a nama dostava sad samo do Pila ili Ploče’, ‘Samo fale kamioni sa prikolicama i autobusi. Galamu da ne spominjem, a kamen svako malo rupetina. Profundat ćemo se’. Očito je kako je broj dostavnih vozila unutar povijesne jezgre još veći. Gradonačelnik Mato Franković nedavno je na konferenciji za medije među ostalim istaknuo kako se ‘nekih 10-ak posto više dozvola izdalo za ulazak vozila u povijesnu jezgru’.

-Gabariti se nisu mijenjali, sve je sukladno Odluci o komunalnom redu. Prije dvije godine smo smanjili veličinu vozila kako bismo smanjili opterećenje na povijesnu jezgru – rekao je tada.

‘Opet on…’
Podsjetimo kako je ovog utorka jedan dostavni kamion pokušao ući u Grad kroz vrata od Ploča, a pritom vozač očito nije uočio da mu je vozilo predimenzionirano. Kamion je naravno zapeo, a riječ je o istom vozilu koje je ovaj isti manevar pokušalo izvesti i početkom svibnja.

 

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Vlaho Arbulić: ‘Vječno sam zaljubljen u ‘komad’ zemlje na kojem sam odrastao’

Maria Prkut

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Dulist

[OVAJ ČETVRTAK U SPONZI!] Sastat će se opet stara klapa, ovoga puta za gospara Davora Gjiva Gjivoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija