KulturaUrednički izbor

[FOTO/VIDEO] ‘PO NAŠEMU KRAJU’ Tko je uživao na glazbenom putovanju naših Linđovaca?

[FOTO/VIDEO] 'PO NAŠEMU KRAJU' Tko je uživao na glazbenom putovanju naših Linđovaca?

Povodom Svjetskog dana glazbe ove je srijede u atriju Kneževog dvora održan vokalno instrumentalni koncert Folklornog ansambla Linđo naziva ‘Po našemu kraju’. Koncert je nosio ime djela koje je ove večeri i premijerno izvedeno, a u kojem je obrađen niz hrvatskih narodnih pjesama za tamburaški orkestar, dvojnice, samicu i violine.

Koncertom je ravnao bivši šef dirigent Tamburaškog orkestra HRT-a Siniša Leopold, jedno od najvećih imena tamburaške glazbe koji je ujedno i autor uvodne skladbe. Folklorni ansambl Linđo na koncertu je predstavio sve svoje vokalno instrumentalne sekcije od tamburaškog orkestra s violinama i solista na narodnim instrumentima, preko ženske, muške i mješovite klape, pa sve do solo pjevačica i ženskog zbora. Većinu programa, kako i samo ime koncerta naznačava, krasila je tradicijska glazba iz cijele Hrvatske. Izvedene su tako pjesme ‘Čez remete’, ‘Kak je teško našu ljubav tajiti’, ‘Rožica’, ‘Zaigrajte meni’, ‘Alaj fino to baranjsko vino’, ‘Ja jagoda, a moj dika grožđe’, ‘Bokeljska noć’, ‘Jesam li ti ikad rekla’ i brojne druge.

Ovaj koncert održan je već šestu godinu zaredom kao Linđov dar svojim sugrađanima pa se ulaznice nisu naplaćivale. Dio prekrasne atmosfere s Linđovog koncerta pogledajte u našoj video i fotogaleriji.

 

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist