Aktualno

FOTO / VIDEO Novi kalendar Grada Dubrovnika platforma je na kojoj se neće ‘tući’ događaji

FOTO / VIDEO Novi kalendar Grada Dubrovnika platforma je na kojoj se neće 'tući' događaji

Kreće novi Kalendar Grada Dubrovnika, no ne ‘kulturni’ kako smo ga prije nazivali, već nova platforma koja pruža sveobuhvatne informacije o društvenim, kulturnim, sportskim i zabavnim događanjima u Dubrovniku.

Kalendar su u ljetnikovcu Bunić Kaboga predstavili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i administrator platforme Petar Ipšić, koji je naglasio kako se ističe koncept ‘platforma’ upravo radi mogućnosti nadogradnje kalendara i stalnom radu na istome.

– Na prvi dan ljeta, 21. lipnja, održali smo sastanak na temu osmišljavanja kalendara koji bi pokrivao sve – istaknula je Tepšić.

Inače, zanimljivo je dodati kako postoji i inačica na engleskom jeziku, za posjetitelje Dubrovnika, u kojem je u ovom trenutku već osamdesetak događanja.

Osnovna ideja kalendara, naglasio je Ipšić, jest maknuti se od starog koncepta preklapanja događaja, pa će se tako radi konekcija vremena događaja, gdje će u planerskim ulogama sudjelovati sve gradske institucije, korisnici Proračuna, ali i ostali sudionici u kulturnom, sportsskom i uopće društvenom životu grada. Oni će, kao kreatori sadržaja, unositi informacije o događanjima u ‘njihovoj kući’, a koncept same stranice možete pogledati ovdje.

Njegova prvenstvena uloga je informativna, istaknuto je danas, a plan je da se događaji ‘ne tuku’. Naravno, istaknuo je Ipšić, postoje primjeri gdje je u redu da se događaji poklapaju jer jednostavno nemaju istu publiku.
Inače, u tom kreiranju svoj doprinos morat će dati kreatori sami.

– Pozivamo sve institucije, udruge, pojedince… Da sudjeluju u kreiranju kalendara događanja ili da nam jave za svoj događaj. Željeli bismo što više sugestija i prijedloga za platformu koju stalno gradimo – istaknuo je Ipšić te demonstrirao korištenje kalendara, koje donosimo u videu.

Inače, vrijedi istaknuti, na samom početku predstavljanja pred brojnim okupljenima na poseban je način, istaknula je zamjenica Tepšić, prikazano kako je ‘kulturni kalendar’ djelovao prije ove verzije. Naime, istodobno su pred okupljenima nastupili članovi FA Linđo, pijanistica Stefani Grbić, glumica Mirej Stanić, mladi slikari Umjetničke škole Luke Sorkočevića… Kako bi dočarali ‘kakofoniju’ događanja koja se donedavno događala.

Ova platforma, nadamo se, ispravit će bar dio kolizije istovremenih događaja, na radost konzumenata kulture, sporta, različitih akcija…

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist