GradUrednički izbor

[FOTO/VIDEO] ‘NIGDJE KAO U GRADU KOLENDARA’ Veselje i tradicionalna kolenda na Stradunu

[FOTO/VIDEO] 'NIGDJE KAO U GRADU KOLENDARA' Veselje i tradicionalna kolenda na Stradunu

Nema ljepšeg mjesta za provesti Badnje jutro od našeg Grada. Od ranog jutra po našim ulicama odzvanjali su zvuci kolende, ali i naših tombunjera koji su pucnjevima iz trombuna svima ‘naviještali’ da smo danas u posebnom, svečanom ozračju. Veseli kolendari, mali i veliki, pjesmom su čestitali Badnji dan i nadolazeći Božić. Najljepše je svakako bilo sudjelovati u tradicionalnoj kolendi koja je prošle godine zbog pandemije izostala, ali ove godine se zato sve lijepo poklopilo te su članovi Folklornog ansambla Linđo, zbora Libertas i Gradske glazbe zakolendali ispred Gradske vijećnice. Osim tradicionalne kolende otpjevali su i ‘Veselje ti navješćujem’, ‘Božić u Gradu’, ‘Zvončiće’ te brojne druge popularne božićne pjesme.

Brojnim okupljenim sugrađanima obratio se i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

-Božić dočekujemo u novim uvjetima, ali sjetimo se da smo zajedno u dočekivanju Kristova rođenja i nade u bolje sutra. I ovog Božića podijelimo toplinu i ljepotu s našim najbližima. Osvrnimo se na potrebite među nama koji su usamljeni, bolesni, uplašeni. Poklonimo im pažnju, ponudimo im pomoć, neka se ne osjete napuštenima. Dopustimo si veselje, ali nagradimo jedni druge odgovornim ponašanjem i očuvajmo zdravlje. I ova pandemija će stati, vratit ćemo se našim lijepim običajima i tradicijama. Duh ovog blagdana ionako nije u pojavnostima, on se krije u svima nama. Vama i Vašim obiteljima od srca želim sretan i blagoslovljen Božić uz zdravlje veselje i duhovno spasenje, kako kaže kolenda. Jer drukčije jest, ali opet je isto. Od davnina, kroz stoljeća. I bit će opet tako sutra. Nigdje kao u Gradu kolendara – poručio je gradonačelnik.

Uskoro donosimo fotogaleriju!

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist