Kultura

[FOTO/VIDEO] MAJSTORSKI KONCERT Maestro Noorman Widjaja dirigirao Verdijev Requiem

Veličanstveni Requiem Giuseppea Verdija izveden je ovog petka u crkvi Male braće u sklopu manifestacije Kršćansko lice kulture te u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Akademskog zbora Pro musica i Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

U izvedbi ovog monumentalnog djela sudjelovalo je više od 160 izvođača: Dubrovački simfonijski orkestar, Akademski zbor Pro musica, četiri solista: sopranistica Alketa Cela, mezzosopranistica Sanja Anastasia, tenor Kim Jeongkyu i bas Ivan Tomašev, a sve pod ravnanjem maestra Noormana Widjaje.

Messa da Requiem naziv je skladbe Guiseppea Verdija na tekst rimokatoličke pogrebne mise, a napisana je u znak sjećanja na Alessandra Manzonija, talijanskog pjesnika i romanopisca kojega je Verdi izuzetno poštovao. Requiem je praizveden 1874. i polučio je golem uspjeh unatoč kritikama suvremenika. Verdijevo djelo kombinira dramatičnost opere, simfonijsku glazbu i virtuozne solističke trenutke.

Večerašnjim majstorskim koncertom u Male braće zaključeno je ovogodišnje izdanje manifestacije Kršćansko lice kuture.

Pročitajte još

U SALOČI OD ZRCALA Počinju ‘Dani poezije’

Dulist

[FOTO] POKLON LOPUĐANIMA Prvi ovogodišnji koncert u crkvi sv. Nikole

Dulist

Nikola Nino Dubčić predstavlja se s izložbom ‘Promatranje’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija