Hrvatska

[FOTO/VIDEO] I dubrovačke odgojiteljice prosvjeduju u centru Zagreba: ‘Možete li bez nas?!’

[FOTO/VIDEO] I dubrovačke odgojiteljice prosvjeduju u centru Zagreba: 'Možete li bez nas?!'

Prosvjed za sigurnost, kvalitetu i jednakost u vrtićima počeo je ove subote na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu točno u 12.05 sati. Prosvjedu kojeg je organizirala Inicijativa strukovnih udruga i sindikata za bolji Rani i predškolski odgoj i obrazovanje prisustvuju i odgojiteljice iz DV ‘Dubrovnik’ te DV ‘Pčelica’. Svojim transparentom su poručile: ‘Zidovi ne odgajaju’.

Iz Inicijative su ističu kako im je dosta nepoštivanja niza zakona i Državnog pedagoškog standarda, a najvažnija im je sigurnost djece u vrtićima koja je trenutno narušena zbog manjka osoblja, ali i prostora.

[FOTO/VIDEO] I dubrovačke odgojiteljice prosvjeduju u centru Zagreba: 'Možete li bez nas?!'

[FOTO/VIDEO] I dubrovačke odgojiteljice prosvjeduju u centru Zagreba: 'Možete li bez nas?!'

-Odgojitelji i ostali zaposleni u dječjim vrtićima u Republici Hrvatskoj, bez obzira tko im je osnivač, ne žele više raditi u nezakonitim i za djecu nesigurnim uvjetima. Tražimo sigurnost, kvalitetu i jednakost u vrtićima! Tražimo poštivanje svih zakonskih odredbi – Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, Državnog pedagoškog standarda, Zakona o radu, Zakona o zaštiti na radu, Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Ustava Republike Hrvatske, Konvencija o pravima djeteta, Nacionalnog kurikuluma za radni i preškolski odgoj i obrazovanje i svih akata koji propisuju rad predškolskih ustanova! Jednako dostupan, jednako siguran, jednako priuštiv i jednako kvalitetan vrtić za svako dijete! Tražimo poštivanje svih prava djece, roditelja i radnika! Ili mislite da možete bez nas?! Želite li naš otkaz?! – istaknuli su iz Inicijative na stranici događaja.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist