Hrvatska

[FOTO/VIDEO] I dubrovačke odgojiteljice prosvjeduju u centru Zagreba: ‘Možete li bez nas?!’

Prosvjed za sigurnost, kvalitetu i jednakost u vrtićima počeo je ove subote na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu točno u 12.05 sati. Prosvjedu kojeg je organizirala Inicijativa strukovnih udruga i sindikata za bolji Rani i predškolski odgoj i obrazovanje prisustvuju i odgojiteljice iz DV ‘Dubrovnik’ te DV ‘Pčelica’. Svojim transparentom su poručile: ‘Zidovi ne odgajaju’.

Iz Inicijative su ističu kako im je dosta nepoštivanja niza zakona i Državnog pedagoškog standarda, a najvažnija im je sigurnost djece u vrtićima koja je trenutno narušena zbog manjka osoblja, ali i prostora.

-Odgojitelji i ostali zaposleni u dječjim vrtićima u Republici Hrvatskoj, bez obzira tko im je osnivač, ne žele više raditi u nezakonitim i za djecu nesigurnim uvjetima. Tražimo sigurnost, kvalitetu i jednakost u vrtićima! Tražimo poštivanje svih zakonskih odredbi – Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, Državnog pedagoškog standarda, Zakona o radu, Zakona o zaštiti na radu, Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Ustava Republike Hrvatske, Konvencija o pravima djeteta, Nacionalnog kurikuluma za radni i preškolski odgoj i obrazovanje i svih akata koji propisuju rad predškolskih ustanova! Jednako dostupan, jednako siguran, jednako priuštiv i jednako kvalitetan vrtić za svako dijete! Tražimo poštivanje svih prava djece, roditelja i radnika! Ili mislite da možete bez nas?! Želite li naš otkaz?! – istaknuli su iz Inicijative na stranici događaja.

Pročitajte još

VLADA DONIJELA UREDBU Od sutra jeftinije gorivo!

Dulist

Glas poduzetnika upozorava na ozbiljne posljedice uvođenja ‘poreza na extra profit’

Dulist

BESPLATNA ZA GRAĐANE Uz pomoć euroHR aplikacije lako preračunajte kune u eure

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija