Zanimljivosti

[FOTO/VIDEO] GENERALNA PROBA Publika se isala na noge i recitirala Himnu slobodi

generalna naslovna

U glas s glumcima publika je recitirala i pjevala stihove Himne slobode prilikom svečanog podizanja barjaka Libertas na generalnoj probi uoči večerašnjeg svečanog otvaranja 74. Dubrovačkih ljetnih igara. Događaj je to koji se iščekuje i prati s velikim zanimanjem pa je tako i sinoć bio dobro posjećen.
Cijela je generalna prošla u odličnoj interakciji s publikom koja je komentirala, dobacivala, smijala se, pljeskala i na koncu, izgleda, zadovoljna pošla spat.

Ovogodišnje svečano otvaranje, koje će se tradicionalno upriličiti ispred crkve svetog Vlaha, režira pomoćnik intendantice za dramski program Saša Božić, prema scenariju koji potpisuje s dramskom umjetnicom Natašom Dangubić.
-Ceremonija otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara izrasla je na kolektivnoj memoriji poklada, razdoblja u godini kada su putujući glumci, trubaduri i drugi umjetnici mogli ući u Grad i sve do Pepelnice zabavljati građanstvo svojim predstavama i nastupima. Knez Dubrovačke Republike daje glumcima ključeve Grada i time im simbolično dopušta nastupe u Gradu. Ove godine program se vraća svojim osnovnim postavkama: urbanom ritualu te uključuje tradicionalne osnove otvaranja koje tematizira temeljne postavke dubrovačkog urbaniteta – novije povijesti Grada, uz komentare dramske umjetnice Nataše Dangubić, koja predstavlja građane Dubrovnika – istaknuo je u najavi Saša Božić.
Kako je bilo na generalnoj pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1905. Na Dubcu rođen začetnik moderne ekološke misli Tomislav Macan

Dulist

IPAK MOGUĆE GREŠKE U MJERENJU? I stručnjaci iznenađeni naglim padom temperature mora

Dulist

KUĆA BUKOVAC Još jedna Art&Wine radionica

Dulist