DuList IN

[FOTO/VIDEO] Brijesta puna svijeta, dan u znaku malostonske kamenice! Jeste li se osladili?

‘Osvježava, smiriva i podsjeća na ljubav’ – tako su stari ljudi govorili o kamenici, a baš danas u Brijesti se slavi njen dan, kao i svake godine – tradicionalno u ožujku, mjesecu kad je malostonska kamenica najpunija i najukusnija.

Svedo pet popodne, možete uživati na Danu malostonske kamenice, obilazeći brodove i maune lokalnih školjkara u Brijesti, sve uz zvukove dalmatinske pjesme, vrhunsko pelješko vino i tradicionalne lokalne proizvode poluotoka Pelješca.

Ovaj dan idealan je za upoznati se s čarom tradicije i života lokalnog stanovništva malostonskog zaljeva, a tijekom dana nudi se i  raznolika paleta peljeških okusa.

Malostonska kamenica priprema se na razne kreativne načine u lokalnim, restoranima i konobama no ipak, svi su suglasni da je najukusnija kada je svježe izvađena iz mora, dakle sirova, te pokapana s tek nekoliko kapi limunovog soka baš na način kako je i domaćini preferiraju.

Ako ste u Brijesti – dobar tek! Ako ne, uživajte u fotogaleriji i videu!

Pročitajte još

Gracija Filipović osvojila nagradu za najbolju svjetsku glumicu!

Dulist

VIDEO Domenica ima novu pjesmu: ‘Nadam se da će osvojiti vaša srca’

Dulist

[FOTO/VIDEO] SAJAM U GRUŽU Jeste li već kupili omiljeno cvijeće? Ako niste, stignete i sutra!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija