Sport

FOTO Uspinjača i treći put uspješnija od Squarea, ali u poretku bez promjena!

FOTO Uspinjača i treći put uspješnija od Squarea, ali u poretku bez promjena!

Malonogometaši MNK Squarea izgubili su ovog petka navečer utakmicu protiv zagrebačke Uspinjače rezultatom 2:3.

-Ni u trećem dvoboju ove sezone protiv zagrebačke Uspinjače nismo došli do boda. Nakon poraza u Zagrebu te u polufinalu Kupa u sklopu 19. kola 1. HMNL: Square – Uspinjača 2:3! Bila je to gotovo pa jednosmjerna utakmica gledajući statističke podatke. U 40. minuta Square je uputio čak 69 udaraca ukupno, čak 23 u okvir, a ni to nije pomoglo večeras pored odličnog gostujućeg vratara Marka Vukovića koji je upisao 22 nevjerojatne obrane!

Nakon par dalekometnih pokušaja Pelea već na samom startu utakmice, gosti su s druge strane, a iz prvog udarca prema vratima, stigli do vodstva! Vratar Vuković uposlio je visokom loptom Davida Mataju koji lob varkom vara Primića za vodstvo svoje momčadi već u 4. minuti (0:1)! U idućih 40 sekundi dvije izgledne šanse s obje strane; prvo je Gudasić iskosa pokušao iznenaditi Primića, a s druge strane, udarac mladog Darrera zaustavlja lijeva vratnica!

U 8. minuti dočekali smo pravi udarac prema Vukoviću, a sve je’zakuhao’ s lijeve strane Hrvoje Cvjetković koji je prvo izvrsnom varkom izbacio čuvara, a potom silovitim udarcem uzdrmao desnu vratnicu! Par sekundi poslije, Blago Gašpar imao je izglednu priliku kada je izašao sam pred Vukovića, no i njegov udarac, kao i u slučaju Darrera -zaustavlja lijeva vratnica!

U 9. minuti ozlijedio se Damjan Šulić te do kraja utakmice više nije ulazio u igru. Nažalost, zbog ozljede (zdjelične kosti) prebačen je na HMP u OB Dubrovnik radi utvrđivanja težine ozljede. Svega dvije minute poslije na semaforu je 1:1! Kapetan Hrvoje Cvjetković povukao je loptu s centra te silovitim udarcem, s oko 12-13 metara, neobranjivo pogodio ispod grede! Uslijedila je potom dominacija Squarea; do kraja poluvremena skoro dvoznamenkasti broj udaraca ukupno prema vratima Uspinjače, no niti jedna lopta nažalost nije završila iza leđa vratara Vukovića.

Baš suprotno, u 20. minuti gosti su stigli i do drugog vodstva na utakmici! Nakon kornera loptu je dočekao David Mataja koji milimetarski preciznim i silovitim udarcem pogađa suprotnu stranu – 1:2!

Nastavak je donio jednaku dominaciju Squarea, a u prvih sedam minuta bilježi se – sedam udarca prema vratima Uspinjače, a u svim pokušajima – uspješniji vratar Marko Vuković! Gosti su u 31. minuti opasno zaprijetili preko Gudasića, no Primić se istaknuo izvrsnom obranom!U 34. minuti trener Bačić uveo je igrača vratara, no u 36. minuti izravni crveni karton zaradio je Mislav Banek nakon što je nepropisno zaustavio Pelea izglednoj prilici za postizanjem pogotka. Izvođač prekršaja s oko 12 metara, bio je Pele koji potom milimetarski preciznom loptom pronalazi Cvjetkovića na drugoj vratnici za 2:2!!

Zaprijetili su i gosti preko Totha u 38. minuti, no još se jednom istaknuo Primić koji je atraktivnom obranom otklonio opasnost. U posljednje dvije minute Square s igračem više, a u prvoj prilici gosti kradu loptu te preko Silvija Totha, koji pogađa preko cijelog terena, odlaze na 2:3! U posljednjim sekundama Cvjetkovićev udarac zaustavila je greda…

Ovo je peti prvenstveni poraz naše momčadi, a zbog pobjede Vrgorca nad Dinamom, bodovna razlika od prvog pratitelja ostala je nepromijenjena – četiri boda. Uoči 20. kola Square ima 38, Vrgorac i Dinamo 34, Uspinjača 33, Universitas 30…

U sastavu Squarea večeras su bili Primić i Turuk (vratari), Pele, Rezo, Gašpar, Bruninho, Darrer, Cvjetković, Kuraja, Šulić, Perić i Nebergoj. U 20. kolu očekuje nas dvoboj kod FC Split koji je u ovom kolu slavio u gostima kod Osijeka, a potom u 21. kolu u Gospino polje stiže finalist Kupa, zagrebački Alumnus – istaknuli su iz MNK Squarea.

Izvor: MNK Square

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist