Županija

FOTO U Pločama otvorena prva socijalna samoposluga u Županiji

U svrhu podizanja minimalnog socijalnog standarda u gradu, i sa željom da se pomogne najugroženijim osobama i obiteljima s minimalnim prihodima, Gradsko društvo Crvenog križa Ploče otvara prvu socijalnu samoposlugu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Socijalna samoposluga otvorila je svoja vrata 01. listopada, u prostoru Župe BDM Kraljice Neba i Zemlje (stara crkva) i na raspolaganju je socijalno najugroženijim građanima.

Kako javljaju iz GDCK Ploče, za početak usluge će koristit 107 socijalno najugroženijih korisnika zajamčene minimalne naknade.

Inače, glavni organizator i nositelj projekta socijalne samoposluge ”Košarice ljubavi” je Gradsko društvo Crvenog križa Ploče, projekt je financiran bespovratnim sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih i predviđeno trajanje je 8 mjeseci.

– Bit ćemo najzadovoljniji kada više ne bude bilo potrebe za otvorenjem ovakvih objekata no dok je pomoć nužna pozivamo sve građane i građanke da se aktivno uključe u aktivnosti projekta Socijalne samoposluge ”Košarice ljubavi” kako bi se projekt održao i kako bi se pomagalo najugroženijim pojedincima i obiteljima. Posebno ističemo sudjelovanje putem volontiranja i donacija. Siromaštvo nije izbor, pomaganje jest! – ističu iz Gradskog društva Crvenog križa Ploča.

Pročitajte još

Napreduju radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju u Metkoviću

Dulist

PRIVREMENO Župljani u Srebrenom mogu produžiti abonamenat za prosinac

Dulist

Kako privući pažnju ako ste poduzetnik na YouTubeu?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija