Kultura

FOTO Tradicionalni koncert ‘Ususret Božiću’ Rotary cluba

FOTO Tradicionalni koncert 'Ususret Božiću' Rotary cluba

I ove godine Rotary club Dubrovnik u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Dominikanskim samostanom i klapama ‘Kaše’ i ‘Subrenum’ organizirao je tradicionalni humanitarni koncert ‘Ususret Božiću’.
Uz Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Tomislava Fačinija, kao solisti su nastupili sopranistica Adela Golac Rilović i gitarist Lovro Peretić, javljaju iz RC Dubrovnik.
Prihod koncerta namijenjen je nabavci sadnica kojima će se obnoviti maslinici na području korčulanske općine Smokvica, stradali u požarima u ljeto 2015. godine.
Velikom akcijom RC Dubrovnik, u suradnji sa svim hrvatskim Rotary klubovima, u veljači ove godine besplatno su raspodijeljene sadnice za obnovu stradalih maslina na poluotoku Pelješcu (općine Ston, Janjina, Orebić), pa sada RC Dubrovnik akciju proširuje i na otok Korčulu, gdje su u požaru maslinici stradali u isto vrijeme kad i na Pelješcu.
Inače, akcija obnove maslinarstva trajna je akcija RC Dubrovnik. Započeta je 2001. godine, kada su požari opustošili masline u Dubrovačkom primorju. Od tada, u 15 godina trajanja akcije, Rotary club Dubrovnik je domaćinstvima na područjima Dubrovačkoga primorja, Konavala, Pelješca, Rijeke i Župe dubrovačke podijelio više od 17 tisuća besplatnih sadnica maslina.
U pripremi je još jedna akcija RC Dubrovnik vezana uz program obnove maslinarstva. Naime, kako mnoge donirane sadnice maslina već više godina uzvraćaju plodom i uljem, od domaćinstava koja su dobila besplatne sadnice prikupit će se određena količina ulja, koju će RC Dubrovnik donirati humanitarnim ustanovama na dubrovačkom području koje skrbe o potrebitima.

Inače, na programu su bila djela Corelija, Verdija, Rodriga i Cigale, ali i primjerice kolende dubrovačkog kraja i druge tradicionalne pjesme.

 

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist