Vaše vijesti

FOTO Tko u Hladnici buši gume nedubrovačkim vozilima?

FOTO Tko u Hladnici buši gume nedubrovačkim vozilima?

Vlasnik vozila koji, kako kaže, živi i radi u Dubrovniku a svoj auto zagrebačkih registracija uredno parkira na jednom od besplatnih parkirališta u Gradu, požalio se na problem koji mu se događa posljednjih deset dana – netko mu uporno buši gume.

Tekst prenosimo u cijelosti:

“Svojatanje parkinga u Dubrovniku iliti psihički rastrojena osoba u Hladnici buši gume autima NE dubrovačkih registracija

Unazad 10 dana nepoznata osoba je oštetila 5 vozila koja na sebi imaju NE-dubrovačke registracije. Vandalizam se događa na jednom od rijetkih besplatnih parkinga u ulici Josipa Kosora 4. U zadnjih 7 dana oštećeno je jedno vozilo splitskih, jedno bosanskih, jedno šibenskih i dva zagrebačkih registracija. S tim da je ovo splitsko dobilo na poklon i Picassov crtež preko cijelih desnih zadnjih i prednjih vrata, na žalost, bez potpisa.

Svim vozilima su izbušene prvo prednje lijeve gume i odstranjena kapica ventila. Splitsko vozilo se odmah maknulo, ostali smo ja (ZeGe rege) i drugi Zagrepčanin te Bosanac. Ja sam auto maknuo, u servisu popravio gumu te preparkirao auto, samo da bi mi jutros, 4 dana nakon prvog bušenja bile probušene čak 3 gume, a drugom Zagrepčaninu (koji još nije vidio da su mu gume uopće izbušene) dodatno i desna prednja guma.

Ovdje nastaje misterija o visini inteligencije počinitelja, jer očito ne zna da automobili imaju samo jednu rezervnu gumu, a kako će se maknuti nepoželjno vozilo sa 2 izbušene gume – koga briga, poruka je tu.

Nakon drugog bušenja guma, oštećenje vozila sam prijavio policiji, nekako sam bio siguran da je
za prvi put bila kriva mladost ludost, no u razgovoru sa vlasnicima obližnjeg hostela na kraju ulice, doznao sam da im susjedi redovito prijete da će probušiti gume automobilima njihovih gostiju.

Za kraj sam ostavio najtužniji dio priče.

Naime, ja sam Dubrovčanin, rođen 1982. u staroj bolnici, živim i radim u Dubrovniku, a ogriješio sam o statut svojatanja javnog parkirnog mjesta tako što mi auto (inače 1998. godište) ima zagrebačke
registracije. U prvom naletu izbušena je jedna guma, u drugom 3 (zadnja desna sa 3 rupe, zadnja lijeva sa 2 – što je sigurno sigurno je), a poštedio je samo onu s početka priče – prednju lijevu. Dođe mi
da se zapitam da nije u pitanju neki vulkanizer kojem fali posla.

Auto sam parkirao u drugi kvart, a vanka pada kiša, pa će valjda bar jedno jutro auto dočekat na punim gumama.

O činjenici da ‘stranci’ u Dubrovniku ne smiju parkirat gdje god oni požele, pogotovo ako je parking besplatan i još ne daj bože ima hlada ispod stabla, to je ipak stara priča grada punog Gospara.”

 

 

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist