Aktualno

FOTO Tko se sve odazvao biskupovu božićnom domjenku?

FOTO Tko se sve odazvao biskupovu božićnom domjenku?

Tradicionalno božićno primanje dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića upriličeno je ovog utorka u atriju svete Klare. 

Predstavnici Grada, Županije, društvenog, političkog i vjerskog života okupili su se ususret Božiću kako bi se podružili i uputili si lijepe želje povodom blagdana.

-Ovom prilikom naglašavam kako Grad Dubrovnik i Biskupija njeguju stalnu suradnju na kojoj ustrajno radimo te je želimo ojačati. Ovom prilikom želim uputiti čestitke uz predstojeće blagdane. Želim svako dobro i obilje Božjeg blagoslova – rekla je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

-Božić je vrijeme radosti, mira, skromnosti, darivanja, ali i osvrta na ono što smo prošli kroz razdoblje od zadnjeg Božića. Nama je vjernicima Uskrs najveći blagdan, ali Božić je nekako najbliži našim sugrađanima, doživljavamo ga toplo, obiteljski. Vjerojatno zato što ima posebne slike rođenja Isusa, nježnost majke, siromaštvo u toj štalici. Zahvaljujem se Dubrovačkoj biskupiji na svemu što radi za Grad Dubrovnik i cijelu Biskupiju pa i cijelu Županiju. Čestitam vam Božić i želim sve najbolje u idućoj godini, puno zdravlja i uspjeha svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i ocu biskupu – istaknuo je župan Dobroslavić.

Đakon u crkvi Svetog Blagovještenja Miroslav Bošković zahvalio je što je imao priliku sudjelovati u raodsti ovog velikog blagdana.

-Želim nam svima koji imamo zagrijana i spremna srca da što bolje dopustimo Bogu da ih njegova ljubav ispuni. Pripremamo se polako na veliki događaj kojeg je Bog poslao čovjeku i postao jedan od nas. Bog je poslao svoga Sina među ljude da nas oslobodi od grijeha i vrati u naručje Oca Nebeskog – rekao je Bošković.

Imam Salkan ef. Herić podsjetio je kako je ‘Svevišnji Bog objavio Merjem ili Mariji da će roditi Isusa’.

-Pridružujem se čestitci svma koji štuju rođenje Isusa Sina Marijina. Bog nas poziva da se okupimo oko riječi Božje, da pravedni budemo jer je pravda najljepša oda ljudske duše. Stvoritelj zahtijeva da se svačije pravo poštuje i da se dobro čini, a nasilje se zabranjuje – istaknuo je ef. Herić.

Biskup Mate Uzinić podsjetio je kako kršćani vjeruju da je s Božićem započelo ostvarenje veličanstvene vizije svijeta o kojoj govori prorok Izaija.

-Ta vizija svijeta još nije u protpunosti dovršena jer je mi kršćani shvaćamo kao svoju zadaću. Isus je tu našu zadaću sažeo u molitvu Oče naša. U otajstvu Božića promatramo Sina Božjega iz kojeg crpimo milosnu snagu. Isusov put nije put moći i vladanja, već nemoći i služenja. Želim zahvaliti svim suradnicima što su svojim doprinosom pomogli Dubrovačkoj biskupiji i meni kao njezinu pastiru dajući svoj možda mali i nevidljiv, ali ipak vrijedan doprinos u izgradnji Božjeg kraljevstva i ostvarenje one vizije svijeta koja je u Božiću imala svoj veličanstveni iskorak – istaknuo je biskup Uzinić.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist