DuList IN

[FOTO] SVJETSKO NATJECANJE Hrvatski barmeni predvođeni Dubrovčanima u Rimu

barmeni naslovna web

Svjetsko natjecanje barmena održano je ove godine u Rimu od 28. studenog do 2. prosinca.

Natjecali su se državni prvaci iz 60 zemalja, uključujući Hrvatsku, i to u kategorijama Classic i Flair. Hrvatsku delegaciju u Rimu predvodio je predsjednik Hrvatske udruge barmena, Dubrovčanin Srđan Perišić, koji je ujedno bio u ulozi suca. Uz njega je bio i počasni predsjednik Udruge, također iz Grada, Frano Stjepović. Također, Milo Dupčić kao delegat, Luka Faflja – natjecatelj u kategoriji Clasic i Kristijan Briješki – natjecatelj u Flairu.

-Luka nije uspio u svojoj kategoriji probiti se u polufinale, ali je imao jako dobar nastup i nijanse su odlučivale. U kategoriji Flair Kristijan je ušao među prvih 10 što je izniman uspjeh u takvoj konkurenciji – istaknuo je predsjednik Hrvatske udruge barmen Srđan Perišić.

Osim samog natjecanja moglo se, rekao nam je, prisustvovati raznim radionicama, edukacijama i isprobavati brojne proizvode od mnogih sponzora.

-Sklopila su se razna poznanstva, uspostavili kontakti te izmijenila iskustva. Osim službenog dijela imali smo i dan za obilazak Rima i Vatikana. Rim je prekrasan, pun je spomenika i iznimne povijesti. Naravno nismo propustili pojesti pravu Pizzu Napolitanu te kušati espresso i sladoled. Ipak na nas je najveći dojam ostavio Vatikan i Audijencija kod Svetog Oca. Ako imate priliku svakako otiđite u Rim – poručio je Perišić.

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist