Kultura

[FOTO] SUPETART – ‘HOMAGE TO DUBROVNIK’ Romana Milutin Fabris: Nema usporavanja u mojim godinama

romana milutin fabris hommage to dubrovnik

Dubrovačka akademska slikarica Romana Milutin Fabris radove iz opusa ‘Homage to Dubrovnik’ predstavila je u sklopu projekta SupetART u Hotelu Supetar Cavtat. Govoreći o ovoj suradnji, umjetnica je za DuList navela kako je u sklopu hotela nekada davno bila njena velika slika te je sada pozvana da izlaže.

Riječ je o svojevrsnom artist-in-residence programu, kojem je cilj promovirati umjetnost i podržati lokalne umjetnike, a lokalnoj zajednici ponuditi dodatni kulturni sadržaj.

– Ova mladost nova me pozvala bi li izlagala što mi je bila velika čast – rekla je Romana Milutin Fabris, navodeći kako je iduća izložba u Kotoru 1. kolovoza.

– Netko mi je rekao da bih mogla usporit, ma đe ću ja usporit u ovim godinama – govori nam kroz smijeh slikarica.

Tijekom otvaranja izložbe predstavljeno je njeno stvaralaštvo. “Romanino umjetničko stvaralaštvo odiše crvenim i narančastim tonovima i motivima Dubrovnika, jedrenjaka, cvijeća i ribe simbolizirajući pri tome mediteransko ljeto. Njena remek-djela savršeno se uklapaju u ambijent Hotela Supetar.”

Na lijepom druženju, uz razgledavanje slika, iz ovo prekrasnog hotela su najavili kako će im ovo postati uobičajeni happening gdje će jednom mjesečno izlagati dubrovački umjetnici.

Romana Milutin Fabris rođena je u Dubrovniku 1941. godine. Diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beogradu te Likovnu umjetnost na Internationle Sommerakademia für bildende Knust u Salzburgu, gdje je radila u majstorskoj radionici poznatog austrijskog slikara i pisca Oskara Kokoschke. Uz više od 100 samostalnih izložbi sudjelovala je i u više od 150 kolektivnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Radovi Romane Milutin Fabris inspirirani su Dubrovnikom, njegovim ulicama i pejzažem, a od slikarskih tehnika najčešće koristi temperu, ulje i akril na platnu.

Pročitajte još

IZLOŽBA U PONEDJELJAK Kako gimnazijalci vide Držića?

Dulist

Međunarodni festival ‘Midsummer Scene’ slavi 10 godina

Dulist

STRUČNO VODSTVO KROZ KNEŽEV DVOR Sudionici imali jedinstvenu priliku posjetiti Notarijat i Raguzinu

Dulist