DuList IN

[FOTO] STIGAO I JOHN KRASINSKI Hollywood ponovno u Gradu, ‘uhvatili’ smo još neke face

[FOTO] STIGAO I JOHN KRASINSKI Hollywood ponovno u Gradu, 'uhvatili' smo još neke face

Ove veljače naš grad ponovno je postao filmska kulisa. Na set je ovog puta zakoračila ekipa američke televizijske serije ‘Tom Clancy’s Jack Ryan’ u kojoj naslovu ulogu tumači 44-godišnji John Krasinski – glumac, scenarist i redatelj, javnosti najpoznatiji kao jedna od zvijezda serije ‘Office’. Zbog potreba snimanja, a kako su iz dubrovačkog Sanitata obavijestili građane, tijekom ponedjeljka i utorka nije se mogao koristiti parking na Pilama i ispod žičare.

[FOTO] STIGAO I JOHN KRASINSKI Hollywood ponovno u Gradu, 'uhvatili' smo još neke face

Ranije ga utjelovio Ford
Upravo ondje objektiv našeg Zvonimira Pandže zabilježio je scene četvrte sezone Amazon Prime Video akcijske uspješnice koja je premijerno prikazana 31. kolovoza 2018. Temeljena na likovima iz izmišljenog ‘Ryanverse’ kojeg je stvorio Tom Clancy, iza nje stoji autorski dvojac – Carlton Cuse i Graham Roland dubrovačkim gledateljima od ranije znani po ABC-ovim ‘Izgubljenima’. Radnja serije prati dr. Jacka Ryana, marinca veterana i financijskog analitičara koji radi za Središnju obavještajnu agenciju – CIA.
Ispod žičare i na Pilama nisu jedine lokacije na kojima se u proteklih nekoliko dana odvilo snimanje ove američke TV serije. Filmska ekipa imala je posla i na zidinama, točnije kod bastiona sv. Margarite, zatim na gradskim krovovima na kojima je postavljena skela te ispred dubrovačke prvostolnice, u Karmenu i u Ulici od buže. Prema informacijama sa seta snimat će se i noću te danju, a Krasinskom su se u Dubrovniku pridružila još neka poznata glumačka lica.
Na setu su tako Michael Peña (‘Crash’, ‘Gangster Squad’, ‘American Hustle’, ‘Fury’, ‘Ant-Man’…) i Michael Kelly (‘Crimininal Minds’, ‘Person of Interest’,’ The Good Wife’, ‘House of Cards’, ‘Black Mirror’…). Spekulira se kako je u Grad stigla popularna Šveđanka Roomi Rapace – Lisbeth Salander iz trilogije nastale prema knjigama Stiega Larssona ‘Muškarci koji mrze žene’, ‘Djevojka koja se igrala vatrom’ i ‘Kule u zraku’.

[FOTO] STIGAO I JOHN KRASINSKI Hollywood ponovno u Gradu, 'uhvatili' smo još neke face+

Kraljev grudobran, Canto Bight, Acra…
Zanimljivo, lik Jack Ryana ranije je, među ostalim, utjelovio i Harrison Ford koji je prošlog ljeta također posjetio Dubrovnik. Upravo njegova interpretacija glavnih junaka u ‘Patriot Games’ i ‘Clear and Present Danger’ poslužila je Krasinskiju da izgradi svog Ryana. Inače, ‘Tom Clancy’s Jack Ryan’ do sad je sniman na više lokacija pa se tako dio scena odigrao na ulicama američkog glavnog grada – Washingtona, dakle u SAD-u, potom Europi – Parizu, Londonu, Moskvi i Južnoj Americi – Bogoti te Kolumbiji.
Na red je u veljači 2022. došao Grad koji, sjetit će se sugrađani, u nedavnim godinama tumačio fiktivni Kraljev grudobran u ‘Igri prijestolja’ i Canto Bight u Ratovima zvijezda, povijesnu Acru u ‘Padu templara’ i Robin Hoodov Nottingham, a koji mu je sad epitet dodijeljen, nije poznato. Svakako, nije na odmet spomenuti kako prva sezona ‘Tom Clancy’s Jack Ryan’ sadrži otprilike 1000 snimaka vizualnih efekata, uključujući bombardiranje u pilot epizodi.
Također, 2019. serija je ovjenčana nagradom na ‘Location Managers Guild Awards’ za korištenje izuzetnih lokacija u suvremenoj televiziji, a koja je ranije bila i u rukama tvoraca spomenute ‘Igre prijestolja’. Nakon odabira Dubrovnika, sasvim jasno je kako naši gosti namjeravaju ponoviti ovaj uspjeh. Mi im priželjkujemo mnoštvo dobitnih kadrova u kojima do njihovog emitiranja putem malih ekrana možete uživati na fotografijama Zvone.

[FOTO] STIGAO I JOHN KRASINSKI Hollywood ponovno u Gradu, 'uhvatili' smo još neke face

PANDEMIJI UNATOČ

Posljednji filmski naslov snimljen u Gradu bio je s Nic Cageom
Krajem prosinca objavljen je trailer filma ‘The Unbearable Weight of Massive Talent’ za čije potrebe je filmska ekipa predvođena holivudskim veteranom Nicolasom Cageom i Pedrom Pascalom boravila u Dubrovniku tijekom listopada 2020. snimajući na različitim lokacijama od Trstenog, preko Vile Šeherezade i Vile Banac pa sve do Cavtata. U objavljenom traileru dubrovačke lokacije itekako se raspoznaju, a dugometražni film ‘The Unbearable Weight of Massive Talent’ jedan je od posljednjih filmskih naslova kuće Lions Gate. U njemu Cage glumi samog sebe dok je njegov zaluđeni obožavatelj milijarder Pedro Pascal, Dubrovčanima poznat kao Oberyn Martell iz HBO-ovog serijala ‘Igra prijestolja’ te kao Javier Peña iz ‘Narcosa’. Redatelj filma je Tom Gormican te se inače u američkim kinima očekuje 22. travnja 2022.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist