Sport

FOTO Square svečano proslavio 20 godina

Povodom dvadesete godišnjice osnutka MNK Squarea u hotelu Lapad održana je svečana skupština.

– Opstati 20 godina u ovako teškim vremenima može samo klub koji ima iskrene prijatelje. Imamo dobre temelje za stabilno djelovanje, a nadam se da ćemo ga dovesti na još veću razinu. Vesele nas uspjesi, ali nas i obvezuju da pomognemo da se klub što bolje organiziramo. Pozivam i navijače da nam se pridruže u nastojanjima da Square bude kakvim ga želimo – kazao je u svom govoru novoizabrani predsjednik Željko Jelić. Uz njega, za potpredsjednika je izabran Mato Konjevod, a za tajnika Siniša Bačić.

Na svečanoj skupštini dodijeljene su i zahvalnice. Dobili su ih osnivači, predsjednici, igrači s preko pedeset nastupa i svi koji su doprinijeli u radu MNK Square. Nakon dodjele zahvalnica prikazan i film o najvećim uspjesima Squarea.

Podsjetimo, MNK Square osnovan je 23. lipnja 1993. godine, a tada je za prvog predsjednika kluba izabran Maro Konjevod. Square je od tada odigrao 615 službenih utakmica, od čega 320 pobjeda. U proteklih 20 godina na klupi Squarea sjedalo je ukupno 15 voditelja i trenera, za klub je nastupilo 150 igrača, njih 99 postigli su 2782 pogotka (4,52 pogotka po utamici). Najveći uspjeh kluba svakako je kup Hrvatske, osvojen 1998. godine, a vrijedi dodati kako je Square u idućoj sezoni opet član Prve lige.
 
 

Naj, naj u 20 godina

Treneri s najviše utakmica: Dragan Kiko Kovač (300), Bartul Vukojević (85), Davor Stojić (55)
Najviše nastupa: Bartul Vukojević (317), Joško Atijas (310), Ivica Gvozden (274)
Najbolji strijelac: Ivica Gvozden (249), Boris Ćirić-Bagarić (234), Bartul Vukojević (186)
Članovi Squarea u reprezentaciji: Dario Marinović (38 nastupa/28 golova), Sandro Salacan (34/5), Božidar Butigan (32), Robertino Jelovčić (16/11), Jakša Kolić (10/3), Ivica Gvozden (9/1), Dean Delevski (7/5), Bartul Vukojević (5) i Boris Čirić Bagarić (1) 

Pročitajte još

BRONCA STIŽE U GOSPINO POLJE Squareu treće mjesto u Super kupu!

Dulist

BRAVO, ‘PITURI’! Svladali Zagrepčane nakon tri sata igre

Dulist

Iza nas je još jedan judo turnir ‘Sveti Vlaho’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija