Zanimljivosti

[FOTO] Sniježničari uz 15. rođendan: ‘Nema nas đe ne dođemo!’

[FOTO] Sniježničari uz 15. rođendan: 'Nema nas đe ne dođemo!'

Hrvatsko planinarsko društvo Sniježnica obilježilo je 15 godina djelovanja izložbom ‘Nema nas đe ne dođemo!’ otvorenoj u utorak navečer u Palači Sponza.

Na 38 fotografija čiji su autori 15 članova HPD Sniježnice prikazani su dijelovi prirode koje su pohodili članovi društva iz speleološkog i alpinističkog odsjeka te planinari s izleta i ekspedicija.

Izložbu je prigodnim govorom otvorila predsjednica HPD Sniježnice Marija Alfirević.

-Zahvalit ću se svim našim članovima koji su na različite načine u ovih 15 godina svojim volonterskim radom pridonijeli Društvu. Bez tih divnih ljudi koji su poklonili svoje vrijeme, entuzijazam, toplinu i dragocjena znanja ne bi bilo ni naše udruge. Zahvalit ću se našim dragim prijateljima i kolegama iz Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Dubrovnik na poticaju i potpori svih ovih godina. Zahvalit ću se i Općinama Konavle i Dubrovačko primorje, TZ općine Konavle, Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji te Dubrovačkom savezu športova i Zajednici tehničke kulture Grada i Županije. Hvala Vam na svim potporama i zajedničkim projektima. I onima koje smo odradili i onima koji su pred nama – kazala je bAlfirević.

Nadalje, naglasila je kako Društvo sve više ulaže u obrazovanje svojih članova- od opće planinarske škole, speleološke škole do tečajeva za planinarske vodiče i instruktore speleologije. Također, podsjetila je na nedavno osnovani odsjek za izlete i ekspedicije i ustvrdila kako HPD sudjeluje u čitavom nizu projekata- od dječjih izleta, markiranja i čišćenja staza, istraživanja speleoloških objekata, organiziranja stručnih seminara do projekata poput Spartana i Camina Dubrovnik.

-Dakle, Kao Društvo se širimo i okupljamo sve više članova. Imamo mnogo ambicija i ideja. A znate li što jedino nemamo? Nemamo svoj dom. Neke smo razgovore u tom smjeru i pokrenuli, pa se nadam da ćemo naići na razumijevanje zajednice odnosno onih koji imaju priliku da odlučuju o tome i da ćemo onda neki sljedeći rođendan slaviti u svom domu. I da će neke od ovih fotografija koje su oko vas krasiti zidove tog našeg planinarskog doma – zaključila je.

Izložba u Palači Sponza je otvorena do 22. prosinca.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1889. Rođen osnivač Društva prijatelja dubrovačke starine Lukša Beritić

Dulist

MITROVIĆI I TEO MARTINOVIĆ NAPUNILI FLORU Kako to izgleda besmišlje?!

Dulist

PRIJAVITE SE NA RADIONICU Prilika za učenje digitalne obrade fotografije!

Dulist