Sport

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

grad

Dubrovačkim sportskim klubovima su dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti 99.548 eura za organizaciju sportskih manifestacija od važnosti za Grad Dubrovnik. Ugovori su dodijeljeni javnim pozivom za devet sportskih klubova i priredbe u njihovoj organizaciji.

Ugovori su uručeni Vaterpolskom klubu ‘Jug Adriatic osiguranje’ za Međunarodni vaterpolski turnir ‘Tomo Tournament’,  Taekwon-dou klubu ‘Shark’ za Dubrovnik Open 2024, Triatlon klubu Dubrovnik za Dubrovnik Triatlon 2024, Badmitonskom klubu Dubrovnik za Croatia Valamar junior open 2024, Plivačkom klubu Jug za Plivački miting ‘Zlatni Orlando’ 2024, Atletskom klubu Dubrovnik za Otvoreno prvenstvo Dubrovnika u atletici, Jedriličarskom klubu ‘Orsan’ za Regata Slalom Elafita, Šahovskom klubu Dubrovnik za Adventski open Dubrovnik 2024 te Stolnoteniskom klubu ‘Libertas’ za Dubrovnik open 2024.

Iz Grada Dubrovnika javljaju kako je izvor financiranja navedenog javnog poziva jedinstven jer se manifestacije sufinanciraju iz dijela prihoda gradskog proračuna od boravišne pristojbe, a odnose se na sportska natjecanja nacionalnog i međunarodnog karaktera koja svojom prepoznatljivošću doprinose ugledu i promociji Dubrovnika.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković dodijelio je navedene ugovore i pozvao sve da se jave s novim idejama za sportska natjecanja u gradu.

– Nadamo se kako će ovakvih manifestacija u budućnosti biti još više. Svjesni smo koliko sportom možemo širiti turističku sezonu i na taj način dati i dodatni sadržaj ponudi Dubrovnika. Mislim kako imamo i prostora za napredak i da trebamo i dalje aktivno raditi na novim idejama i projektima – zaključio je Franković.

Foto Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

IVA OBERAN SEDMA NA SVJETSKOM PRVENSTVU ‘Ostaje žal za borbom za medalju’

Dulist

BADMINTON Mia Čerjan i Nikolina Kabiček zlatne na sveučilišnim igrama u Istanbulu

Dulist

MEĐUNARODNI TURNIR Dvanaest medalja i dva pehara za Taekwondo klub Shark

Dulist