SportUrednički izbor

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

kristina prkacin podravka vegeta facebook

Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala je dvogodišnji ugovor s najtrofejnijim ženskim rukometnim klubom Podravci Vegeta, objavili su iz kluba na društvenim mrežama.

– Drago mi je da smo dogovorili suradnju za sljedeće dvije sezone. Veselim se novim izazovima, novoj ekipi i nadam se da ćemo svi zajedno imati uspješnu sezonu – navela je Prkačin.

Dubrovkinja primarno igra na poziciji lijeve vanjske igračice, a ovim sportom se počela baviti s 15 godina u rodnom gradu. S 18 godina je stigla u Zagreb gdje je prvu godinu igrala za Trešnjevku, a nakon toga se priključila Lokomotivi s kojom je u pet sezona osvojila dva Kupa Hrvatske i europski Challenge kup te igrala i jedno finale Europskog kupa.

Nadalje se u sezoni 2021./2022. priključila mađarskom Szombathelyiu KKA, a potom se na polusezoni vratila u Lokomotivu s kojom je osvojila i Prvenstvo Hrvatske. Uslijedila je sezona u rumunjskoj Gloriji Buzau i novi povratak u Lokomotivu za koju nastupa i u aktualnoj sezoni, u kojoj se zagrebačka ekipa plasirala u grupnu fazu Europske lige gdje su odigrale šest utakmica.

Talentirana seniorska reprezentativka je u svojoj profesionalnoj karijeri najveće uspjehe u klupskom rukometu ostvarila s Lokomotivom, ali najveću snagu zapravo ima bronca s Europskog prvenstva u Danskoj koju je s hrvatskom ženskom seniorskom rukometnom reprezentacijom osvojila 2020. godine, navode u objavi na Facebooku.

Foto: Rukometni klub Podravka Vegeta/Facebook

Pročitajte još

ORSAN SLAVI 90 GODINA POSTOJANJA Svečano obilježavanje večeras u kazalištu Marina Držića

Dulist

Mateo Jerković viceprvak HEP prvenstva Hrvatske

Dulist

PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU Dubrovčanin Mateo Jerković u finalu parova do 16 godina

Dulist