Aktualno

FOTO Razlila se kanalizacija na Lopudu!

FOTO Razlila se kanalizacija na Lopudu!

Ono na što su mještani Lopuda nekoliko puta uporno upozoravali, a tjednik duList pisao u dva navrata, dogodilo se – iz šahta na lopudskoj rivi izlila se kanalizacija te razlila u more u samoj blizini plaže prepune kupača.

Kako nam je dojavio član Mjesnog odbora Lopuda Ivan Gale, fekalije su se uzlile po rivi i u more, cijela luka zaudara. Bivši član Mjesnog odbora Davor Mage očajan je.

– Nemam riječi, treba zvati policiju da zabrani kupanje, jer su djeca već oboljevala nakon prijašnjih izljevanja. Ovo je došlo u najgore vrijeme – govori Mage te ističe kako je baš zbog nereagiranja Grada na ovkvu opasnost i dao ostavku u Mjesnom odboru Lopuda.

– Znao da će se to dogoditi jer nitko ne reagira, Grad apsolutno ne čini svoju dužnost. Gradonačelnikov savjetnik Riki Rossetti je tu, na Lopudu, pa opet Grad nije reagirao. Petnaest godina se ovo vuče, svake godine se događa isto. Komunalna služba ne reagira, ne želi znati za ovo. Na Lopudu je kaos, cijela lučica je puna fekalija, posebno jutros od 5 do 7 – govori Davor Mage, koji već zna kakav će se scenarij odviti.

– Tek sad će zvati brod Triton s posebnom i skupom cisternom. Njima je to interesantinije, potrošiti 30 000 kuna, nego dat vatrogascima 5-6 tisuća godišnje za čišćenje. Cijelo kiupalište je u fekalijama, a njih to ne zanima. Grad se bavi visokom politikom, a ta njihova rješenja su lakrdija – očajan je Mage.

– Ne izlazim iz kuće jer me sram, ovo je ogromna pljuska za naš turizam – zaključuje Mage.

Podsjetimo da je duList u dva navrata pisao o komunalnim problemima na otoku Lopudu, pa tako i o opasnosti izlijevanja kanalizacije. Međutim, iz Grada Dubrovnika nije napravljeno ništa preventivno niti konkretno kako bi se ova katastrofa izbjegla.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist